Zbog poticanja na segregaciju nevakcinisanih građana Advokat Mirnes Ajanović sprema krivičnu prijavu za dr. Ednana Drljevića

1 0

Nova je godina, ali priča je stara, kovid marketing se nastavlja. Do skora smo smatrali da su svi ljekari heroji u bijelom, ali nam je pandemija pokazala da su mnogi daleko od toga. I dr. Mengele je bio ljekar, zar ne?

Uprkos brojnim željama da nam svima nova 2022. bude sretnija i ljepša, očito je da nam to neki ne žele, i ko bi rekao (!?) među njima je i dio doktorske profesije. Umjesto da se drže doktorske etike da su svi pacijenti jednaki (doktorska profesija djeluje shodno zakonu, ali prije svega Hipokratovoj zakletvi – danas se to zove Ženevska zakletva), nekim doktorima je draže čuvati interes farmaceutkog lobija, širiti strah i paniku, praviti segregaciju.

O tome nedvosmisleno svjedoči monstruozna izjava kojom ovaj doktor poziva (opširnije u video prilogu) na segregaciju nevakcinisanih – gebelsovkom porukom, “ne primajte ih u svoje društvo, oni su opasni”. Bez ikakve naučne utemeljenosti (jer kako je zaključio i WHO – virus prenose svi, i vakcinisani i nevakcinisani) ovaj doktor se usudio javno prezentirati bezočnu laž i pozvati na faktičko izvršenje krivičnog djela – segregacija.

Da, Nova je godina, ali priča je stara. No, ima to i svojih dobrih strana. “Stari” je i advokat Mirnes Ajanović, čovjek koji bez sumnje ima “žicu” da refleksno djeluje u zaštiti ljudskih prava. Mirnes Ajanović, advokat koji je oborio segreagcijske VPT potvrde u BiH, zaustavio dvorske medije u širenju panike i straha kada su iste u pitanju, ekspresno je reagovao i na gebelsovsku izjavu lika sa početka priče – koji se usuđuje sebe zvati doktorom, čovjekom koji liječi.

U svom stilu, advokat Ajanović nije reagovao pričom bez pokrića, već pravno – najavio je krivičnu prijavu. Reakciju advokata Mirnesa Ajanovića prenosimo u cjelosti:

_____________________________

Saopštenje za javnost

u povodu neljudske diskriminacije građana od strane dr. Ednana Drljevića

Svi građani su dužni izraziti zahvalnost voditeljici N1 Sarajevo jer se u emisiji Novi dan od 31. 12. 2021. godine suprotstavila neljudskoj diskriminaciji građana od strane dr. Ednana Drljevića, koji je novogodišnjom porukom poručio vakcinisanim da se ne druže sa nevakcinisanim, na način svojstven najradikalnijim nacistima koji su osuđeni tokom Nirnberškog procesa, što je ugrozilo građanski mir i izazvalo uznemirenje građana širom Bosne i Hercegovine.

Ednan Drljević diskriminatorski naziva nevakcinisane opasnim, zanemarujući i stav Svjetske zdravstvene organizacije od 24. 11. 2021. godine da vakcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus kao i nevakcinisani.

U ovogodišnjoj poruci poručujem Ednanu Drljeviću da ga prvog radnog dana čeka krivična prijava Federalnom tužilaštvu FBiH zbog zabranjene diskriminacije iz člana 2. a u vezi sa članom 4. Zakona o zabrani diskriminacije BiH kojim je određeno „Uznemiravanje je svako neželjeno ponašanje uzrokovano nekom od osnova iz člana 2. stav (1) ovog Zakonua o zabrani diskriminacije BiH koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobe i stvaranje zastrašujućeg, neprijateljskog, degradirajućeg, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja“, a sve u vezi sa članom 362. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH – Nasilničko ponašanje „Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, nasiljem prema drugom, izazivanjem tuče ili naročito drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava građanski mir, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine“, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS – Bosanske stranke.

izvor: Bosniapress.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %