ZAVRŠENO ROČIŠTE u slučaju Memić! Evo šta će se dalje dešavati sa Alisom Mutap i ostalim optuženima!

0 0

Tužilac Dubravko Čampara korigirao je svoj prijedlog te je naglasio da je Apelaciono vijeće Suda BiH već odlučilo da se optuženima odrede mjere zabrane i da se Tužilaštvo BiH s tim slaže

U Sudu BiH održano je ročište za produženje pritvora optuženima Zijadu Mutapu, Alisi Ramić Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muamer Ožegoviću koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Sud BiH je produžio mjere zabrane u slučaju Dženan Memić i svi optuženi će se braniti sa slobode.

“Gdje si ljubavi”
Tužilac Dubravko Čampara korigirao je svoj prijedlog te je naglasio da je Apelaciono vijeće Suda BiH već odlučilo da se optuženima odrede mjere zabrane i da se Tužilaštvo BiH s tim slaže.

Tužilac je kazao da predlaže da se Mutapu i Dupovcu odredi mjera napuštanja mjesta boravišna uz obavezno provjeravanje policije da li se pridržavaju mjera. Također, Tužilaštvo je zatražilo da se odredi mjera zabrana međusobnog sastajanja između optuženih i kontakt bilo kakve vrste.

Odbrane su se složile sa Tužilaštvom BiH da se u ovoj fazi postupka ne određuje pritvor već mjere zabrane.

Ermin Gačanović, advokat Hasana Dupovca, kazao je da je njegov klijent doživio provokaciju ispred sudnice.

– Sestre Hasana Dupovca pozdravile su se s njim uobičajenim pozdravom “gdje si ljubavi” na šta im je Arijana Memić kazala “ide vam ljubav u zatvor”. Ona je svjedok tužilaštva i molim kolege da obuzdaju svoje svjedoke – naveo je Gačanović.

Alisa Mutap ne smije napuštati Općinu Stari Grad
Na ovo je reagirao tužilac Čampara koji je kazao da neće nikoga obuzdavati niti je taj termin prikladan.

– To su oštećeni i oni zaslužuju da se sa osjećajima saslušaju ovdje jer je to ljudski – naveo je Čampara.

Advokatica Nina Kisić zatražila je od sudije da ima na umu da Alisa Ramić Mutap ne smije napuštati Općinu Stari Grad a da su obje bolnice u centru.

Na ovo je reagirao Čampara kazavši da je dosta medicinskih radnika na listi svjedoka te da ne može ići u Općini Centar i te medicinske ustanove.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %