Zasjedao Upravni odbor UNSA: Odlučeno šta će biti sa statusom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu!

0 0

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, zvanično više nije uposlenica na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, tačnije, otkaz je postao pravosnažan i ona više nije nastavnica na ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje portal “Avaza”.

Saznajemo da Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih advokata na uručeni otkaz 24. aprila ove godine, ali je nije ni odbio. To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanesa Medicinskog fakulteta.

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanesa Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

– Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – navodi se u rješenju od 24. aprila.

Međutim, ona je mjesecima odbijala prihvatiti rješenje o otkazu, kako bi se proces što više odugovlačio.

izvor: avaz

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %