Zahiragić tvrdi da razgovara s ljudima iz NiP-a i SDP-a o koaliciji u KS, oni ga demantovali: Prvi put čujemo za to, s kim je on to razgovarao

0 0

Haris Zahiragić, aktuelni i budući zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo kazao je tokom gostovanja na jednoj televiziji da su počeli personalni razgovori za formiranje vlasti u KS i to sa SDP-om i Narodom i pravdom.

Na pitanje postoji li mogućnost da se formira koalicija za SDP-om, Zahiragić je istakao da postoji.

Lični kontakti
– Postoji naravno. Ja imam lično kontakte sa ozbiljnim ljudima iz SDP-a i govorimo i o toj opciji. Postoji mogućnost da koaliramo sa SDP-om na svim nivoima – rekao je Zahiragić, a onda se osvrnuo i na to postoji li šansa za koaliciju sa Narodom i Pravdom:

– Pa vjerovatno da postoji. Postoje neki kontakti ozbiljnih ljudi iz Naroda i Pravde i sa mnom i sa nekim drugim ljudima. Postoje personalni razgovori. Ja ne govorim da gospodin Konaković razgovara sa gospodinom Izetbegovićem. Ja govorim da zastupnici i funkcioneri NiP-a, lokalni i kantonalni razgovaraju na primjer sa mnom.

Međutim, ove navode su za portal “Avaza” demantirali iz obje stranke. Elvedin Okerić iz NiP-a i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo rekao nam je da ne zna s kim je to Zahiragić razgovarao.

Ja nemam takve informacije, sa mnom nije razgovarao. Da je iko išta ozbiljno razgovarao, mislim da bi me obavijestio kao predsjednika Kantonalnog odbora Sarajevo. To što je izjavio je neozbiljno s obzirom da su još uvijek preliminarni rezultati – rekao je.

I SDP negirao navode Zahiragića
Tvrdnje Okerića su za portal “Avaza” potvrdili i visokorangirani članovi SDP-a, koji su na početku razgovora odmah istakli da prvi put čuju za tako nešto.

– Ne ide se u tom pravcu i ne razmišlja se o tome, to nije opcija. Sigurno bi znali da ima nešto – rekli su nam.

Zahiragić je u toku intervjua još istakao da jedino ne bi išao u koaliciju sa Našom strankom, te da on nije osoba u stranci koja donosi te odluke.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--