Vučić po povratku generala iz RS: Teški razgovori o sigurnosti u regionu

0 0

Prilično neopaženo je u javnosti jučer prošla vijest o sastanku Aleksandra Vučića sa policijskim i vojnim vrhom o stanju u regionu.

Naime, u javnost je plasirana fotografija Vučića sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, uz koju je priložena informacija da je dogovoreno da u srijedu otputuju u Priboj kako bi “spustili narasle međunacionalne tenzije” i “obezbijedili punu sigurnost za sve građane Srbije”.

No, fotografija je zapravo nastala u pauzi, kako Vučić navodi – teških razgovora o bezbjednosnoj situaciji u regionu.

– Iskoristili smo pauzu u teškim razgovorima vezanim za bezbednosnu situaciju u regionu, da izađemo na vazduh i razbistrimo glavu, napisao je Vučić.

Podsjetimo, dan ranije general Mojsilović je boravio na proslavi 9. januara u Banja Luci, ali i održao odvojeni sastanak u Palati RS sa predsjednikom RS Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem.

Također, nekoliko dana ranije upravo je Mojsilović dodijelio visoko odlikovanje Srbije ratnom zločincu Vinku Pandureviću za “doprinos u odbrani od NATO agresije” na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %