Video / Snimak na kojem je Jugoslavija napravila potpuni haos na Evroviziji 1971. godine

0 0

Bivšu Jugoslaviju 1971. godine u Dublinu je predstavljao Seid Memić Vajta sa numerom “Leila”.

Grandiozni šou vodila je Dorien Ni Brian, a predstavnici Velike Britanije na Evroviziji, skupina Bucks Fizz, slavili su s hitom “Making Your Mind Up”.

Međutim, sve navedeno nije bio razlog zašto se jedan od korisnika TikToka na svom kanalu prisjetio ovog takmičenja.

Naime, taj 4. aprila ostao je upamćen i po jednoj od najkomičnijih situacija u historiji Eurovizije (Eurosonga), a uslijedila je u trenutku kada je čuvena televizijska i radijska spikerka, novinarka i voditeljka Helga Vlahović u ime Jugoslavije trebalo da prosljedi glasove.

Nakon što je zamolila kolegicu Vlahović da preda redosljed poena, usljedila je tišina jer telefonska linija očigledno nije bila ispravno uspostavljena.

Djelovalo je na trenutak kao da će Jugoslaviju silom prilika preskočiti, međutim tada se ipak začuo glas Vlahović koju je Ni Britan zamolila da nastavi s čitanjem glasova.

“Nemam ih”, odgovorila je u slušalicu Vlahović, nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan smjeh.

Čuveni snimak je za nekoliko dana skupio više od 100.000 pregleda, prenosi Žena.

@aftaratia

👏🤣#eurovision#europe#israel#danainternational#germany#eurovision2022#eurovision2021#esc#telaviv#estonia#russia#latvia#lithuania#serbia#poland#sweden#albania#norway#denmark#belgium#netherlands#italy#turin#europa#azerbaijan#turkey#macedonia#iceland#france#portugal#sanmarino#romania#ukraine#malta

♬ original sound – Eurovision🔥

izvor: radiosarajevo

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %