Video je hit: U beogradskom gradskom autobusu putnici u glas zapjevali pjesmu Hanke Paldum

0 0
--

Kraljica sevdaha i pjevačica narodne muzike Hanka Paldum objavila je na svom Instagram profilu video koji je nastao u gradskom autobusu u Beogradu.

“U Beogradu u gradskom busu dernek uz moju pjesmu ‘Voljela sam voljela. Muzika ne poznaje granice”, napisala je Hanka uz video na kojem se vidi kako putnici u glas pjevaju njezin veliki hit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)

“Hoćemo veliki koncert u Beogradu!”, “Do refrena se nekako i drže, ali onda nema više suzdržavanja”, “Bravooo samo neka je veselo”, “Tako je”, samo su neki od komentara.

Posljednjih nekoliko desetljeća, Hanka se smatra jednom od najboljih izvođačica sevdaha 20. stoljeća i popularna je u svojoj domovini, kao i u ostatku bivše Jugoslavije. Veoma rano se počela interesovati za muziku te je nastupala kao solist na školskim priredbama, pjevajući sevdalinke. Na nagovor brata počela je pjevati za KUD Bratstvo. Sa 18 godina se prijavila i prošla na audiciji Radio Sarajeva, gdje je napravila prve snimke. To su bile sevdalinke, a prva koju je snimila bila je “Moj beharu, ko li mi te bere”.

Pobjeda na festivalu pjevača amatera “Pjevajmo danu mladosti” omogućila joj je snimanje prve singl ploče “Pokraj puta rodila jabuka” 1975. godine za sarajevski Diskoton. Nakon toga je snimila singl ploču s dvije pjesme “Ljubav žene” i “Burmu ću tvoju nositi” uz pratnju Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Sarajevo te je tako počela njena uspješna i dugogodišnja karijera.

klix/press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %