Veliki napad na američku vojsku u siriji: Napad i velika šteta na američki konvoj

0 0

Američkom vojnom konvoju nanesena je “ogromna šteta” u provinciji Hasaka na sjeveroistoku Sirije, objavila je danas sirijska novinska agencija SANA po navodima nekoliko neimenovanih “lokalnih izvora”.

Navodno su dvije eksplozivne naprave eksplodirale dok je američki konvoj vojnih vozila bio na putu kroz istočno područje Hasake al-Yarubiya ranije tijekom dana. Nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Prije tjedan dana SANA je izvijestila kako je SAD poslao više od stotinu vojnih vozila natovarenih “logističkim materijalom” s iračkog teritorija prema Hasaki. Prvi konvoj navodno je uključivao oko 60 vozila, dok je drugi imao otprilike 40 vozila. Konvoji su ušli na teritorij Sirije iz Iraka preko prijelaza al-Waleed, krećući se pod zaštitom nekoliko oklopnih vozila, navodi sirijska agencija.

Američke trupe raspoređene su u Siriju pod izlikom borbe protiv Daesha (ISIL), ali se nisu u potpunosti povukle unatoč tome što su terorističku organizaciju proglasili poraženom. Washingtonu također nedostaje mandat Vijeća sigurnosti UN-a za takvu vojnu prisutnost, a nema ni poziv sirijske vlade za takav boravak. Damask i Moskva su se više puta usprotivili ostanku američkih vojnika u Siriji, opisujući ga kao nelegitiman. Washington, s druge strane, tvrdi da su američke snage ostale kako bi spriječili da lokalni izvori nafte završe u rukama terorista. Međutim, sirijska vlada inzistira da su upravo Amerikanci uključeni u krađu nacionalnih naftnih resursa.
piše Sputnik.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %