VELIKA ANALIZA: Mjere koje je do sada uvela austrijska vlada dovele do užasnih psihičkih problema kod tinejdžera i maloljetnika

0 0

Novinar BiHnewsa je 16.01.2022 razgovarao sa jednom socijalnom radnicom iz Austrije  uposlenom u jednom centru za socijalni rad u Štajerskoj. (Ime poznato redakciji)

Informacije do kojih smo došli šokirale su nas.  Naime dotična radi na poslovima zaštite djece u brakovima koji su u problemima, izuzimanje djece te pomoć i savjetovanje.

Tokom svog posla često posjećuje i bolnice za psihičke bolesnike pružajući pomoć maloljetnicima koji su tamo smješteni zbog raznih psiholoških problema.

Ona kaže da su od kako je krenula Korona i kako je Austrijska vlada počela uvoditi mjere  bolnice pune maloljetnika.   Socijalni kontakti su se smanjili, djeca su više vremena provodila po kućama na internetu. Mnoga su bila i svjedoci bračnih problema njihovih roditelja koji su također više vremena provodili kući (Home-Office) a manje u društvenim interakcijama sa svojim radnim kolegama i drugim osobama.    Slučajevi na koje je nailazila tokom obilazaka bolnica su šokantni. Djeca koja su se rezala, djeca koja su zbog straha koji im se servirao putem medija i u školama da je Korona pošast i smrt postala povučena u sebe i distancirana od javnosti.

Mjere koje je vlada uvodila i koje još uvije uvodi uticale su i na brakove, više je razvoda, više je svađa, manje je novca i finansijska situacija se kod mnogih građana bogate Austrije pogoršala.  Cijene u Austriji su skočile za oko 15 posto kada su u pitanju prehrambene namirnice.  Mnogi vlasnici malih firmi morali su zatvoriti iste jer su bili po 3-4 mjeseca u lockdownu, bez prihoda od firmi a morali su plaćati režije i kirije.  Vlada je nekima davala pomoć ali neki nikada nisu dobili niti jednog eura.

Enigma je zašto austrijska vlada svjesno uništava svoju bogatu ekonomiju mjerama koje očito ne djeluju? Broj nezaposlenih je u jednom trenutku prelazio i 400 000 dok je pred pandemiju on bio oko 230 000 osoba.

Sve je ovo uticalo da se mnogo promijeni socijalno stanje građana austrije koja je od kolijevke demokratije postala zemlja u kojoj vlada prisila i diktatura jedne političke koalicije kojoj su prema svemu sudeći ovo zadnji izbori na vlasti.

Sa druge strane svake sedmice imamo ogromne proteste širom Austrije protiv brutalnih mjera koje vlada konstantno nameće u kojima se spominje i obavezna vakcinacija, a utvrđeno je da vakcine ne štite kako bi to trebalo biti.  Za to je dokaz austrijski Kancelar Karl koji je nakon buster vakcine dobio koronu i 10 dana bio isključen iz javnog života iako je 3 puta vakcinisan.

Kao što bi u logici svaka doza trebala da poveća broj antitijela i smanji šansu od zaraze na ovom slučaju vidimo da je to obratno jer su u austriji prijavljeni mnogi slučajevi zaraze i nakon treće booster doze.

Samo prošle godine preko 3000 roditelja je ispisalo svoju djecu iz austrijskih škola zbog mjera i represije te su im uveli tutore kod kuće.

U svemu ovome djeca su najviše ispaštala tako da se broj djece u bolnicama sa psihijatrijskim predznakom povećao za 30 posto.

BiHnews će se i dalje baviti ovom temom te pratiti kako mainstream mediji, kontrola strahom i mjere koje uvodi Austrijska vlada utiču na život onih najmlađih među nama.

Djeca su budućnost svijeta i trebamo ih štititi.

izvor: bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %