Uznemirujući video / Migrant u Italiji ubijen u centru grada, niko nije intervenisao! MASOVNI protesti na ulicama!

0 0
--

Danas su stotine pripadnika nigerijske zajednice izašle na ulice Civitanove Marche i tražile pravdu, a ubistvo su osudili i talijanski političari

U centru grada u centralnoj Italiji ubijen je nigerijski migrant. Napad se dogodio u petak na ulici u talijanskom gradu Civitanova Marche.

Smrtonosni napad je prolaznik snimio mobitelom, ali nije intervenirao kako bi pomogao napadnutom čovjeku. Na snimci se vidi kako se nigerijski trgovac neuspješno brani od napada. Policija je pod sumnjom na ubistvo i pljačku uhapsila 32-godišnjeg Talijana.Snimak napada, koji se munjevito proširio talijanskim medijima i društvenim mrežama, šokirao je mnoge Talijane, koji su se zgrozili nad ravnodušnošću osobe koja je snimala napad.

Okolnosti ubistva još uvijek nisu razjašnjene, navodi BBC. Ubijeni muškarac identificiran je kao Alika Ogorchukwu, oženjeni otac dvoje djece. Njegova supruga Čariti Oriači nije mogla suzdržati suze prilikom obraćanja medijima, kojima je ispričala kako su joj pokazali beživotno tijelo muža na ulici.

Danas su stotine pripadnika nigerijske zajednice izašle na ulice Civitanove Marche i tražile pravdu, a ubistvo su osudili i talijanski političari. Enriko Leta (Enrico Letta), lider lijevo orijentisane Demokratske stranke, ubistvo je opisao kao “zastrašujuće”.

– Nečuveni napad. Potpuna indiferentnost prolaznika. Za ovo nema opravdanja – napisao je Leta na Twitteru.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %