UZNEMIRUJUĆA OBJAVA ČLANICE CIK-a: “Meta mi je na čelu, bojim se za život djeteta” (VIDEO)

0 0

Vanja Bjelica Prutina, članica Centralne izborne komisije, emotivno se danas obratila na sjednici CIK-a, rekavši da je sigurnosno ugrožena te da joj se stavlja meta na čelo zbog odluke o ponovnom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika/potpredsjenika RS.

Izjavila je da je strah za djetetov i njen život te da je nazivaju ‘srpskom fukarom’ i osobom koja ‘ruši Republiku Srpsku’.

Tvrdi da ovo nije prvi put da je izložena medijskom linču, te da je na isti način bila izložena i za prošle izbore kada je zbog poništenja izbora u Doboju i Srebrenicu nazvana “srpskom fukarom”.

Ispričala je i da je danas dobila informaciju da je zbog ponovnog brojanja glasova za nivo RS, rečeno da je ‘izvršila udar na RS’, iako je jasno da CIK donosi odluke dvotrećinski.

“Smatram da se kao žena, kao samohrana majka stavljam pod pritisak i ponovo čujem da će se podnijeti krivične prijave. Kandidat za predsjednika RS meni direktno metu stavlja na čelo imenom i prezimenom. Ja živim u RS i to kod mene stvara neprijateljsko okruženje kod onih ljudi koji poklanjaju i vjeruju riječima tom kandidatu. Zbog takvih stavova, govore mi da sam histerična, oštro se protivim tome i danas sam borbeno rekla da neću dozvoliti da mi se stavlja meta na čelo i da vršim udar na RS. Radi svoj posao u skladu sa zakonom. Pozivam nadležne institucije se ispita da li postoji, ne politička, nego krivična odgovornost za takve poruke i zahtjevam da se izvrši procjena moje lične sigurnosti”, rekla je Bjelica kroz suze, dodavši:

“Imam strah kad se moje dijete vraća iz škole sa svojim drugarima… Smatram da moje dijete treba da uživa ista prava kao druga djeca, ali plašim se da to dozvolim. Ovakve stvari su nedopustive. Čula sam i da se insinuira da je neka gospođa iz SDS-a, pošto se povezujem stalno sa SDS, bila na Trebeviću ili Jahorinu sa Mirkom Šarovićem, pozivam Tužilaštvo ili m:tel da ispita preko baznih stanica moju lokaciju, jer je to jedna laž”.

Video pogledajte od 01:16:00 …

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %