Užasni prizori u rijalitiju ZADRUGA: Učesnik se isjekao pa prevezen hitno u bolnicu

0 0

Cirkus – opis je kojim bismo ranije mogli formulisati rijaliti programe iz susjedne Srbije. Danas je ova formulacija blagi pojam za sve ono što se dešava u programima koje u živom prenosu prate milioni gledalaca širom regiona, piše Tuzlanski.ba. Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji (REM) nekoliko puta je razmatrao mogućnosti da se programima rijalitija “prisilnog okruženja”, zbog štetnog uticaja na maloljetnike i društvo u cjelini, omogući emitovanje isključivo u kasnim večernjim terminima.

Međutim, ozbiljnija ograničenja emitovanja nikada nisu zaživjela u punom kapacitetu, pa gledatelji često svjedoče brojnim bizarnostima u udarnim TV terminima.

Tako je nedavno u vrijeme praznika u programu uživo tokom dana bio emitiran seksualni odnos učesnika bez cenzure. Bizarnostima nema kraja. Tokom proslave Srpske nove godine u rijaliti programu “Zadruga” jedan učesnik je “podigao ruku na sebe” pa se isjekao.

Učesnik je krvario izvjesno vrijeme što su kamere u krupnom kadru snimale nakon čega je prebačen u bolnicu. “Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću u sve većoj mjeri se promovišu kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svijest ljudi” stava su onu koji godinama i uzaludno traže sankcije za TV kuće koje emituju ovakvu vrstu programa.

(Tuzlanski.ba)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %