Uprkos p(l)andemiji ipak se slavi u BiH: Gradovi koji dočekuju Novu na otvorenom

0 0

P(l)andemija virusa korona već dvije godine mrsi konce u čitavom svijetu pa je i 2021. godine zbog pandemije otkazano nekoliko dočeka u većim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Banjaluka, Mostar, Brčko i drugi gradovi u Bosni i Hercegovini uživaće u novogodišnjim čarima na gradskim trgovima.

Za novogodišnju noć u Banjalući će na Trgu Krajine za sve građane i goste nastupati Petar Grašo i Neda Ukraden.

Uz poznate hitove “Da se nađemo na pola puta”, “Zora je”, “Jednom kada ovo prođe” od Nede Ukraden i “Fritula”, “Neće nas zauvik bit”, “Volim i postojim” od Petra Graše, Banjalučani će dočekati novogodišnju noć pod oblacima.

Sarajevo je prethodnih godina slavilo doček Nove godine uz Dinu Merlina i Zdravka Čolića, međutim, ove godine ipak nema slavlja. Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje, a novac u iznosu od 50.000 KM usmjeriće se za liječenje oboljele djece.

Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle su odlučili organizovati javni doček Nove godine na Trgu slobode, s obzirom da se radi o otvorenom javnom prostoru koji omogućava okupljanje većeg broja građana. Opredijelili su se za domaće izvođače, a neće izostati ni uobičajeni vatromet. Sve u skladu sa naredbama i preporukama kantonalnog Kriznog štaba. Javna proslava Nove godine u Tuzli počinje 31. decembra u 19 časova.

Nastupiće tri tuzlanska muzička sastava a u novu 2022.godinu okupljene građane na Trgu slobode uvešće VIS Retro. U ponoć će biti upriličen i vatromet.

Hrvatska pjevačica Indira Levak pjevaće na gradskom trgu u Mostaru u sklopu Adventa.

Osim Indire, na dočeku će nastupati i grupa “Twist”.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za estradnu umjetnicu Anu Bekutu koja će nastupiti za Novu godinu na trebinjskom Trgu slobode.

Jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice – Ana Bekuta uvešće Trebinjce i goste u Novu 2022. godinu koncertom na Trgu slobode.

“Trebinje je divan grad, ljudi, priroda. Pozivam sve na najbolji provod. Potrudiću se sa svojim orkestrom da Novu godinu dočekamo u što boljem raspoloženju”, kazala je kratko Bekuta na pres konferenciji.

U sklopu manifestacije “Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja će se održavati na Trgu mladih tokom decembra i januara 2022. godine, održat će se i novogodišnji koncert regionalne zvijezde Nine Badrić.

Iako je bilo dilema u donošenju odluke za organizovanje ove tradicionalne manifestacije i dočeka Nove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, gradske vlasti su ipak odlučile da se zimski mjeseci učine ugodnijim svima koji borave ili će boraviti u tom razdoblju u Brčkom.

Prijedorčani će se veseliti uz dobro poznate hitove “Stoperka”, “Zagrli”, “Gradske kučke” gdje će ih poznata pjevačica Goca Tržan uvesti u 2022. godinu.

Novogodišnji program biće organizovan na Trgu majora Zorana Karlice.

Grupa Garavi sokak nastupiće na gradskom trgu u Bijeljini za doček nove 2022. godine.

Garavi Sokak nastao je 1989. godine. Mnoge pjesme sa prve ploče postali su veliki jugoslovenski hitovi, a tiraž prvog albuma premašio je 100.000 primjeraka.

Njeguju akustični pop zvuk sa etno motivima iz Vojvodine.

Poznati su po pjesmama “Skeledžija”, “Teci teci Dunave”, “Ti znaš”, “Biće bolje ako budeš tu”, “Neko neko ko je daleko”, “Ćiri bu ćiri ba”, “Ko te ima taj te nema”.

 

 

 

bhnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %