Ukrajinci razorili ruski vojni aerodrom na Krimu? – “Ovo je izuzetno važno”

0 0
--

Po svemu sudeći, izgleda da su Ukrajinci uspjeli pogoditi važan ruski vojni aerodrom duboko na okupiranom poluotoku Krim. The Guardian piše da bi se moglo raditi o jako važnom udaru jer se radi o regiji koju je Moskva smatrala najvećim dijelom sigurnom od ukrajinskih napada.

Snimke objavljene danas prikazuju seriju vrlo velikih eksplozija u zrakoplovnoj bazi Saki, koja se nalazi oko 200 kilometara od linije bojišnice na jugu Ukrajine. Ruska zračna baza nalazi se kod sela Novofedorivka te je povezana s operacijama ruske Crnomorske flote.

Ruske vlasti na Krimu potvrdile su da je došlo do eksplozija u blizini ruske vojne zrakoplovne luke, ali nisu objavile puno detalja. Oleg Krijučkov, savjetnik ruskih vlasti na Krimu, na svom Telegram kanalu je objavio: “Zasad mogu potvrditi da je odjeknulo više eksplozija na području Novofedorivke. Molim sve da pričekaju službena izvješća.” BBC javlja da je proruski vojni zapovjednik na svom Telegram kanalu objavio da je odjeknulo oko 10 eksplozija: “20 kilometara od Novofedorivke prozori su se zatresli, a na automobilima su se upalili alarmi.” Isti medij citira još jednog lokalnog proruskog čelnika koji je rekao: “Naša zračna baza je eksplodirala. Eksplozije na aerodromu. Svi prozori su razbijeni”,

prenosi Index.hr.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %