Ukrajina: Bahmut i Avdijevka i dalje u fokusu ruskih napada

0 0

Ruske snage su neumoljive u svojim pokušajima da zauzmu istočne ukrajinske gradove Bahmut i Avdijevku, ali ne postižu napredak, objavila je ukrajinska vojska u srijedu, dok je promoskovski dužnosnik rekao da Rusi napreduju, prenosi Reuters.

Ta dva grada zajedno s drugim obližnjim mjestima u industrijskoj regiji Donjecka u epicentru su ruskih napada, stoji u priopćenju glavnog stožera ukrajinskih oružanih snaga. Ruske snage su fokusirane na ofenzive prema Limanu, Bahmutu, Avdijevki i Marinki u Donjeckoj oblasti, objavio je Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga u jutarnjem izvješću i dodao da predgrađa ostaju epicentar borbi.

“Neprijatelj nastavlja s napadom na grad Bahmut. Međutim, naši branitelji hrabro drže grad, odbijaju brojne napade neprijatelja”, objavio je glavni stožer, dodajući da su ukrajinske snage odbile 57 ruskih napada na Bahmut i druge gradove.

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je da su ruske snage postigle samo “marginalni napredak” u pokušaju da opkole Avdijevku i da su izgubile mnogo oklopnih vozila i tenkova.

Ali Denis Pušilin, vođa dijela regije Donjeck pod kontrolom Moskve postavljen od strane Rusije, rekao je da se većina ukrajinskih snaga povukla iz tvornice metala u zapadnom Bahmutu i da ruske snage napreduju.

Dok su napredni zapadni borbeni tenkovi počeli pristizati u Ukrajinu uoči očekivane protuofenzive njezinih snaga, ruska novinska agencija RIA izvijestila je da je Moskva svojim trupama poslala stotine novih i obnovljenih tenkova. Također, ruski mediji naveliko izvještavaju o tome da teški zapadni tenkovi zapinju u ukrajinskom proljetnom blatu.

izvor: geopolitika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %