Ugledni ljekar danas svjedoči u Sudu BiH: Kemal Dizdarević otkriva istinu o Alisinoj ’amneziji’!

0 0

U Sudu BiH danas će biti saslušan dr. Kemal Dizdarević, ugledni ljekar koji je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog Dženana Memića.

Odbio Perić

Dizdarević je ključni svjedok Tužilaštva BiH u predmetu „Dženan Memić“, ali je njegovo svjedočenje u prvostepenom postupku odbio sudija Branko Perić, ocijenivši ga bespotrebnim.

Tek nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH poništilo prvostepenu oslobađajuću presudu Alisi Mutap, njenom ocu Zijadu i drugima Tužilaštvo BiH je tražilo da se Dizdarević sasluša.

On će danas svjedočiti na okolnosti „amnezije“ Alise Mutap, što je za Tužilaštvo BiH, ali i porodicu Memić dan D.
Kobne noć

Dizdarevićevo svjedočenje konačno bi trebalo staviti tačku na to da li je Alisa imala amneziju i da li se sjećala događaja od kobne noći. Izvještaj Dizdarevića iz 2016. godine se razlikuje od onog koji je rađen kasnije isto u KCUS-u.

– Mislim da 7. juna konačno prestaje amnezija, da prestaju laži Alise Mutap. Čut ćemo sve, znamo njegov nalaz iz 2016. godine. Saznat ćemo da Alisa Mutap nije nikada imala amneziju. I sve ove moje patnje, osma godina hodanja po sudovima, to je zbog laži Alise Mutap – kazao je Muriz Memić prošle sedmice.
Nema ništa naknadno

– Potres mozga je jedna od rijetkih dijagnoza u neurohirurgiji koje se postavljaju na osnovu kliničkih kriterija. Ova dijagnoza se ne može naknadno postaviti niti naknadno provjeriti ako ne postoje pravovremeno zabilježeni klinički kriteriji koji su osnova za njeno postavljanje. Sve ostale detalje u vezi s ovim konkretnim slučajem ću pojasniti tokom svjedočenja – rekao je prije nekoliko dana dr. Dizdarević za “Avaz”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %