U velikoj policijskoj akciji uhapšen bliski prijatelj zastupnika SDA Salke Zildžića: Zajedno se druže čak i po saunama

0 0

U nedavnoj akciji Federalne uprave policije (FUP) slobode je lišen bliski prijatelj zastupnika SDA u Parlamentu Federacije BiH Salke Zildžića. Prisnost Salke Zildžića i kriminalca iz Tuzlanskog kantona najbolje dokazuje njihova zajednička fotografija iz saune.

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, provelo su 24. aprila 2023. godine operativnu akciju kodnog naziva “Live” na području pomenutog kantona, a vezano za dokumentovanje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Iznuda” iz člana 295. i “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. KZ FBiH. U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Tuzli, slobode su lišena tri lica inicijala R.J., S.M. i A.H., dok je za dva lica DŽ.M. i P.J. raspisana operativna potjernica. Postupajući po Naredbi nadležnog suda, vrše se pretresi objekata na pet lokacija na području Lukavca i Tuzle, koje koriste osumnjičeni, a do sada je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, automatska puška i pištolj koji su korišteni za prijetnje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, dokumentacija, skupocjeno vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.Naime, osumnjičeni su od kraja 2022. godine, poduzimali aktivnosti na iznuđivanju određenih suma novca, te upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo prema licima F.F., Š.S. i A.F., kao i članovima njihovih porodica.

Osumnjičena lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim institucijma po vršenju različitih vrsta krivičnih djela, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i na području zemalja Evropske Unije, od čega su stekli veliku materijalnu korist, kao i nekretnine na području Tuzlanskog kantona, te su u više navrata pravosnažno osuđeni, a pojedini su bili i na izdržavanju zatvorske kazne.

(PRESS)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %