U Tuzli policija identifikovala mladića koji je pozirao ispred spomenika na Kapiji

0 0

Službenici Uprave policije MUP-a TK indetifikovali su mladića koji je pozirao je pored skupocjenog automobila BMW njemačkih registarskih oznaka ispred spomenika na Kapiji gdje zabranjeno kretanje vozilima. On je navodno ovu fotografiju podijelio na svom Instagramu storyju, a brzo je osvanula i na Facebooku te naišla na oštre osude građana koju su pozvali nadležne na hitnu reakciju.

Mladić je naime vozio pješačkom zonom na tuzlanskom Korzu kako bi pozirao pored svog automobila baš ispred spomen obilježja na Kapiji gdje je ubijena tuzlanska mladost. Redakcija portala Tuzlanski.ba saznala je identitet mladića koji je počinio prekšraj, te je podatke proslijedila Ministarstvu Unutrašnjih Poslova TK na daljnje postupanje. Kako je saopćila glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić lice koje se dovodi u vezu s ovim događejem je identifikovano od strane službenika PS Centar – PU Tuzla.

‘U pitanju je osoba inicijala S.A. Rođen 1997. godine. O događaju je obaviješten sudija Općinskog suda Tuzla (Odjeljenje za prekršaje) i imenovani će biti prekršajno sankcionican po članu 3. stav 1. tačka 3. Zakona o javnom redu i miru TK shodno članovima 38. i 130. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH’ – saopćila je Kapidžić.

Kako nezvanično saznaju mladić inicijala S.A. sa adresom boravka u Oberhausenu (Njemačka) u međuvremenu je obrisao svoj profil na društvenoj mreži Facebook dok je putem Instagrama objavio novi story u kojem izražava žaljenje zbog učinjenog.

(Izvor:Tuzlanski.ba)

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %