U SIPU i Tužilaštvo BiH dostavljena obimna dokumentacija protiv teroriste Jasmina Mulahusića. Prijetnje, prijetnje njegovih sljedbenika dokumentovane.

0 0

U agenciju za Istrage i Zaštitu BiH SIPU kao i u Interpol dostavljena je obimna dokumentacija putem oficijalne web stranice protiv teroriste Jasmina Mulahusića koji svojim djelovanjem stavlja mete na čelo ljudima u BiH i van BiH.   Dokumentaciju je dostavio Aldin Širanović kao i dva poznata BiH medija Dnevni Avaz i BiHnews.

Dokumentacija sadrži Screen Shotove prijetnji ubistvom upućenih Širanoviću i njegovoj porodici od strane Mulahusića i njegovih sljebenika.

Naime Mulahusić je svojim višemjesečnim montažama i objavama na facebooku protiv Širanovića doveo do toga da sljedbenici Mulahusića Širanoviću i njegovoj porodici prijete ubistvom što je krivično djelo saučesništvo i organizovanje ubistva za šta je Mulahusić odgovoran kao autor objava.

Također je u Tužilaštvo i SIPU dostavljeni screen shotovi prijetnji po život Državnog Tužioca BiH Olega Čavke i Elmedina Konakovića te audio zapisi prijetnji upućeni Širanoviću.  Širanović je naime snimao sve audio prijetnje upućene njemu lično što je zakonski dozvoljeno ako se neko lično vama obraća te ih dostavio u ove institucije.

Novinari Dnevnog Avaza su također u SIPU dostavili obimnu dokumentaciju protiv Mulahusića.

Dalje je na SIPI, Tužilaštvu i Interpolu da preduzmu korake.

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %