U SDA SE NEŠTO OZBILJNO DEŠAVA: Sprema li se svrgavanje Bakira Izetbegovića s čela SDA?

0 0

Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović postali su najveća omča oko vrata Stranke demokratske akcije (SDA). Izetbegovića, a ni njegovu suprugu ne žele građani Bosne i Hercegovine, dok svim drugim političkim strankama nije prihvatljiva SDA kao koalicioni partner samo i isključivo zbog Bakira i Sebije Izetbegović.

Rukovodstvo SDA trebalo bi se ozbiljno pozabaviti analizom stanja unutar same stranke i nedvosmislene poruke koju su građani Bosne i Hercegovine poslali predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, na ovogodišnjim izborima.

Njegov način vođenja politike, odabira kadrova, promocije nesposobnih, a podobnih, stavljanja u odbranu počinitelja krivičnih djela i falsifikatora fakultetskih diploma, servilno služenje interesima supruga, bahaćenje i njegovanje poltronstva, nisu postupci koji su narodu u Bosni i Hercegovini prihvatljivi.

Sa Bakirom Izetbegovićem u koaliciju ne želi niko. Problem nije u SDA, kao jednoj od političkih stranaka, već samo i isključivo u Bakiru Izetbegoviću i njegovom načinu upravljanja procesima u državi i stranci. Demokratska SDA, oslobođena represivne politike Bakira i Sebije Izetbegović i očišćena od spornih kadrova, bila bi prihvatljiv koalicioni partner svim probosanskim strankama.

Svaki put kada se u javnosti kaže kako neka probosanska stranka ne želi sa SDA tu se uvijek misli na SDA na čijem čelu se nalazi Bakir Izetbegović, odnosno na SDA u kojoj procesima lideriše Sebija Izetbegović.

Već je izvjesno kako će SDA izgubiti sve poluge moći na državnom i federalnom nivou. To će najteže pasti onima koji su imali korist od SDA i koji će se ostati bez ministarskih, zamjeničkih i direktorskih pozicija u organima vlasti. I za to im neće biti kriva opozicija već samo i isključivo Bakir Izetbegović.

Najmudriji potez za SDA bio bi da pozove Bakira Izetbegovića na odgovornost. Odnosno, da se oslobodi utega koji vuče kompletnu stranku na samo dno i zbog kojeg ispaštaju svi časni pojedinci u ovoj stranci. Taj uteg ima dva imena, a ona glase: Bakir i Sebije.

SDA je poražena na lokalnim izborima. SDA je poražena na parlamentarnim izborima. SDA će ostati opozicija na svim nivoima vlasti, a sigurno će ponovo biti poražena za dvije godine na narednim lokalnim izborima.

Rukovodstvo SDA samo će izabrati da li će šutjeti i nastaviti sumanutim putem Bakira Izetbegovića ili će krenuti putem oporavka s nadom da će građani Bosne i Hercegovine prepoznati distanciranje ove stranke od detruktivne politike Bakira Izetbegovića.

U političkim kuloarima uveliko se priče kako su aktivno započeli razgovori vezani za izglasavanje nepovjerenja Bakiru Izetbegoviću.

(PRESS)

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %