U Kalesiji počinje s radom Humanitarni centar za djecu u potrebi

0 0

Humanitarna organizacija Help Others Salzburg konstantno dobija nove zahtjeve za dobijanje obroka u narodnoj kuhinji. Specifičnost njihove narodne kuhinje jeste da se nalazi u seoskim područjima Bosne i Hercegovine, te da volonteri humanitarne organizacije vrše distribuciju obroka na kućnu adresu.

Kada smo počeli s radom imali smo oko 56 korisnika, danas imamo 96 korisnika i konstantno putem centara za socijalni rad dobijamo nove zahtjeve. Trenutno pokrivamo općine Sapnu, gdje se nalazi centralna kuhinja, Kalesiju i Zvornik – izjavio je za Fenu Dževad Islamović, direktor HO Help Others Salzburg.

Vođeni sve većim potrebama iz humanitarne organizacije su uvidjeli potrebe djece u porodicama gdje se roditelji i stariji članovi porodice bore sa osnovnim egzistencijalnim problemima.

Od sutra će u Kalesiji početi s radom Humanitarni centar za djecu u potrebi.

Riječ je o humanitarnom baby shopu za djecu u potrebi sa područja Sapne i Kalesije, gdje će roditelji sa karticom iz centara za socijalni rad moći dobiti hranu za djecu, pelene, odjeću, obuću i sve neophodno. Dakle, prvo se moraju prijaviti u svoje centre za socijalni rad i mogu koristiti naše usluge, čim im odobre – izjavio je Islamović.

Centar za djecu još uvijek nije otvoren, ali je već dobio svoje korisnike, pa će tako pedesetak mališana od sutra imati pomoć za bezbrižnije i zdravije odrastanje.

Help Others Salzburg je organizacija koja se finansira isključivo od donacija naših ljudi koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, a ima za cilj da olakša život i omogući osnovna sredstva najugroženijim kategorijama stanovništva na krajnjem sjeveroistoku zemlje.

 

 

bihnews.info/Fena

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %