Tuzla: Upriličen svečani defile povodom Dana vozača i automehaničara

0 0

Nadamo se da će u periodu koji je pred nama i kvalitet saobraćajnica u BiH i TK biti podignut na viši nivo, a time i sigurnost svih učesnika u saobraćaju. U ovo aktuelno vrijeme pandemije, rad u svim segmentima, a posebno vozača, bio je jako otežan.

Želja svih je da se što prije u potpunosti normalizira uz ostale oblasti i međunarodni promet, kako bi i vozači mogli neometano obavljati svoj posao. Neka ih i dalje u ovim teškim i izazovnim vremenima prati profesionalnost, jer od toga ovisi i sigurnost prometovanja.

Vozači su posvećeni svom poslu i svoju misiju izvršavaju po svim vremenskim uslovima i svim dijelovima svijeta. Život koji provode na točkovima zaslužuje našu zahvalnost i poštovanje. Automehaničari su njihova desna ruka i čine nerazdvojnu cjelinu.

Podsjetimo, Dan vozača i automehaničara obilježava još od davne 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije, a ta tradicija je sačuvana u našoj zemlji i decenijama nakon toga. Ovaj dan je prilika da svi učesnici saobraćaja obrate pažnju na saobraćajne propise, da imaju saobraćajnu kulturu, kako bi svi učesnici saobraćaja bili sigurniji.

U povodu 15. januara Dana vozača i automehaničara svim profesionalnim vozačima, prijevoznicima, taksistima, te ostalim vozačima srdačne čestitke uz želju da im vožnja bude sigurna i ugodna, te da na vrijeme putnici i teret stižu na odredište uputio je i Premijer Tuzlanskog Kantona Kadrija Hodžić.

 

 

 

(Foto: Blicko Junior- izvor:tuzlanski.ba)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %