Tragedija u Holywoodu: Holivudski glumac Alec Baldwin ubio snimateljicu, ranio i režisera Ovo je posljednja objava snimateljice Halyne

0 0

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je svjetski poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Nesreća se dogodila na snimanju vestern filma Rust (Rđa), na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja povreda.

Halyna Hutchins (42) je preminula od prostrijelne rane. Ubijena je u improvizovanoj crkvi na setu.

Rođena u Ukrajini 1979. godine, a odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo prije nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji 21st Century Fox DP, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa American Cinematographer.

Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I toliko bijesan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talent koji je bio apsolutno posvećen umjetnosti i filmu – napisao je na Twitteru reditelj Adam Mortimer.

U saopštenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja.

Policija u saopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halyna Hutchins (@halynahutchins)

 

izvor: radiosarajevo.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %