TK: Krivična prijava protiv Lejle Vuković zbog zloupotrebe položaja

0 0

Grupa građana sa područja Tuzlanskog kantona podnijela je krivičnu prijavu protiv potpredsjednice Skupštine TK Lejle Vuković zbog vrlo izvjesne zloupotrebe položaja kojim je uticala na vlastito zaposlenje u ZZO TK.

Podnesena je krivična prijava protiv Vuković Lejle zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz Zakona o krivičnom postupku FBiH zloupotreba položaja i uticaj za pribavljanje vlastite koristi zasnivanja radnog odnosa u ZZO TK.

Naime, Lejla Vuković rođena je 09. maja 1985. godine u Foči. Stalno je nastanjena u Gradačcu. Po zanimanju je prof. razredne nastave. Potpredsjednica je Skupštine TK ispred Saveza za bolju budućnost BiH. Kako saznajemo koristći svoj uticaj kao potpredsjednica Skupštine TK nedavno je bez raspisanog konkursa zasnovala radni odnos u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na neodređeno radno vrieme.

Bez ikakvog radnog iskustva primljena je na radno mjesto, društveni smjer VSS. Tražeći dalje podatke saznali smo da je dvije godine razredne nastave završila na Filozofskom fakultetu u Tuzli a nakon toga 3. i 4. godinu na privatnom fakultetu Kalos i u Brčkom na nekom privatnom fakiltetu. Dok zlatni studenti sjede kod kuće, potpredsiednica Skupštine koristi položaj, te preko svog prijatelja kojemu je stranački pripao Zavod zdravstvenog osiguranja TK nezakonito pribavlja sebi korist I upošljava se.

“SUMNJAMO DA JE CIJELI PROCES NJENOG UPOŠLJAVANJA NEZAKONIT, TE TRAŽIMO DA SE ISTRAŽI”. Navedeno je u krivičnoj prijavi.

Inače Lejla Vuković je na isti način uposlila svoju sestru Azru Šaković u Telekom i drugu sestru Belmu Rašidkadić u Direkciju regionalnih cesta TK gdje je direktor njen kućni prijatelj Zijad Omerčić koji je također prekršio zakon te želimo da se istraži.

Krivična prijava je pokrenuta i protiv Denis Husić, direktora ZZO, za nezakonito upošljavanje Lejle Vuković u ZZO TK.

 

 

bihnews.info

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %