SVE SE MOŽE kad ti je babo Bakir: Jasmina Izetbegović postala nova direktorica sarajevskih hotela Swissotel i Bristol

0 0

Jasmina Izetbegović, kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića, nova je direktorica hotela Swissotel i Novotel Bristol u Sarajevu, piše Klix.

Njen pomoćnik je, prema prvim informacijama, Semir Rastoder. On je široj javnosti poznat zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Nedžarićima, u kojoj je poginula Hava Dovadžija. Njemu je 2019. godine ukinuta presuda zbog povreda krivičnog postupka.

Swissotel, jedan od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels, otvoren je 2018. godine u sklopu Sarajevo City Centra (SCC), a tada su svečano vrpcu presjekli Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i predstavnici Al Shiddi gurpacije. U hotel sa 5+ zvjezdica uloženo je 150 miliona eura.

Swissotel u Sarajevu ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

Drugi objekat u ovoj grupaciji je sarajevski Hotel Novotel Bristol koji je u julu 2020. godine zatvoren uz obrazloženje menadžmenta da je zatvaranje privremeno zbog teške ekonomske situacija izazvane pandemijom.

Hotel Bristol je bio jedan od napoznatijih sarajevskih hotela prije rata. Tokom opsade Sarajeva je razrušen, a obnovljen je ulaganjem Al Shiddi grupacije. Procijenjeno je da je u rekonstrukciju uloženo oko 40 miliona KM.

Hotel Novotel Sarajevo Bristol raspolaže s 186 soba, sedam soba za sastanke, restoran i fitness, te wellness centar s unutrašnjim bazenom.

Izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %