STRAVIČNA NESREĆA U BUGOJNU: Ovo su mladići koji su poginuli u stravičnoj nesreći. Imali su samo ..

0 0

Ovo je najtužniji dan u historiji postojanja FK Radnik Donji Vakuf, navodi se na Facebook stranici FK Radnik Donji Vakuf

Tragedija koja se dogodila na magistralnom putu u mjestu Čaušlije ,općina Bugojno, zavila je Donji Vakuf u crno.

Trojica mladića, dva maloljetnika koji su imali po 17 godina i 24-godišnjak su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći izgubili živote.

Na Facebook stranici FK Radnik Donji Vakuf oprostili su se od nastradalih mladića.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć nešto iza 22 sata dogodila na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf – Bugojno, u naselju Čaušlije, živote su izgubili Elkaz Džejlan, Alija Šeho i Edin Dogan, sva trojica iz Donjeg Vakufa.

Alija Šeho i Eldin Dogan su prošli sve selekcije FK Radnik, a Elkaz Džejlan je igrao u selekcijama do pionira.

Ovo je najtužniji dan u historiji postojanja FK Radnik Donji Vakuf.

Molimo Allaha dragog da ovu trojicu momaka primi u dženetske bašće a njihovim porodicama Bašum sagosum – piše na Facebook stranici.

Podsjećamo, sinoć oko 22 sata desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke Volkswagen Golf II, kojim je upravljao maloljetnik (2004.) i putničko motorno vozilo marke Fiat Punto, kojim je upravljao A.Đ. rođen 1963. godine iz Jablanice.

– U ovoj nesreći vozač vozila Golfa i njegov suvozač Z.B. rođen 2003. godine zadobili su tjelesne povrede, dok su putnici u vozilu E.Dž. rođen 1997. godine i dva maloljetnika (rođeni 2004. godine), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta – saopćeno je ranije iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić za portal “Avaza” je rekao kako je naređena obdukcija.

– Od vozača su uzeti uzorci krvi kako bi se utvrdilo jesu li bili pod utjecajem alkohola. Dežurni tužilac je prisustvovao uviđaju nakon kojeg će se više znati o uzrocima nesreće – kazao je Hodžić.

U trenutku sudara, trojica nastradalih mladića nalazila su se na zadnjem sjedištu Golfa dok su povrijeđeni vozač Golfa i njegov suvozač prevezeni u bolnicu u Bugojnu.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %