Stravična eksplozija u Rudniku u Srbiji: 8 rudara izgubilo život.

0 0

U rudniku “Soko” kod Sokobanje, iz za sada nepoznatog razloga rano jutros došlo je do eksplozije.

U rudniku Soko u Sokobanji došlo je do eksplozije metana jutros oko 5 sati, u kojoj je osam osoba izgubilo život, a kako tvrdi jedan od rudara, još uvijek nisu izvučeni svi povrijeđeni iz rudnika.

– Nisu još uvijek svi izvučeni. Ja nisam bio u rudniku kada se to desilo, ja sam druga smjena. Ima tu dosta mojih prijatelja i kolega – rekao je kratko uposlenik rudnika Milan Nikolić za Novu.rs.

U nesreći su poginuli rudari D.Z. (1979), N.T. (1985), R.G. (1975), P.P. (1991), B. Č. (1966), B. Z. (1967), B.Ž. (1963) i B.S. (1988).

Povrijeđeni rudari se dovoze u bolnicu. Uplakane porodice okupljene su ispred i raspituju se za svoje najbliže. Potpredsjednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je rudnik u kojem se nesreća dogodila i izrazila saučešće porodicama stradalih rudara.

– U ime Vlade Srbije, u ime svih nas i svoje lično ime izražavam saučešće porodicama stradalih. Država će pomoći koliko god je moguće porodicama. Ovo je težak trenutak za sve ljude koji su ovdje, ali i za sve nas. Inspekcija, policija i svi nadležni organi su na licu mjesta i rade sve što je neophodno kako bismo nakon istrage znali tačne uzroke tragedije – rekla je Mihajlović.

Kurir.rs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %