ŠTA SE TO SPREMA? PUTINOVA MORNARICA PATROLIRA SREDOZEMLJEM: Rusija ima pet podmornica u Mediteranu

0 0

Prema informacijama koje je TASS objavio danas, ruska mornarica po prvi puta ima pet podmornica U Sredozemnom moru, rekao je izvor iz obrambene industrije. Informaciju nije službeno potvrdila Moskva.

Riječ je o podmornicama koje nisu na nuklearni pogon, već na dizel. U Mediteranu se nalaze tri podmornice crnomorske flote i dvije podmornice pacifičke flote. Svih pet podmornica su dio projekta 636.3, prenosi Geopolitika News.

Dizelsko-električne podmornice projekta 636.3 razvijene su tvrtki Rubin sa sjedištem u Sankt Peterburgu. Riječ je, navodno, o podmornicama “Volkov” i “Petropavlovsk-Kamčatski”, u službi od 2019.

Podmornice su opremljene krstarećim raketama “Kalibar”, a bilo je potrebno napraviti specijaliziranu izmjenu za podmorničkih nosač kako bi bili adekvatni za ove projektile. S obzirom na trenutnu situaciju, potencijal mediteranske grupacije povećan je: pet podmornica sposobno je ispaliti salvu “Kalibra” na trideset ciljeva, opisuje Navy Recognition.

Dvjema ruskim podmornicama naređeno da izvrše prijelaz između flota i iz baltičkih voda u uđu u područje gdje su stacionirani brodovi pacifičke flote. Raketna korveta “Thundering” (projekt 22385) također je u fazi tranzicije među flotama. Moguće je da će podmornice provesti određeno razdoblje u sklopu stalne operativne formacije ruskih pomorskih snaga u Sredozemnom moru, piše Top War.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %