ŠTA SE OVO SA BIH DEŠAVA? Dramatično u Jablanici: Klizište zatrpalo automobile u Dragan Selu

0 0

On je zajedno sa suprugom i kćerkom porušio zid do objekta škole kako bi zaustavio vodenu bujicu da prodre duboko u unutrašnjost objekta

Iako se danas situacija na području Općine Jablanica normalizira, ipak su posljedice jučerašnjeg nevremena i dalje vidljive.

Tako je u Dragan Selu, usljed aktiviranja klizišta zatrpano više automobila, kako je to zabilježila ekipa portala “Avaza” na licu mjesta, a jedna kuća je potpuno odsječena od ostatka sela.

Spriječena prava katastrofa

Teško stanje je i u susjednom selu Ravna gdje je vodena bujica zaprijetila područnoj školi. Zahvaljujući prisebnošću mještanina Alena Jamakovića spriječena je prava katastrofa.

On je zajedno sa suprugom i kćerkom porušio zid do objekta škole kako bi zaustavio vodenu bujicu da prodre duboko u unutrašnjost objekta.

U Ravnoj smo zatekli i načelnika Općine, Damira Šabanovića koji nam je rekao da, praktično, nema naselja u Jablanici koje nije pogođeno vremenskom nepogodom.

Ekipe na terenu

Ipak, kako je naveo, u odnosu na jučerašnji dan, danas je situacija nešto bolja.

– Sve raspoložive ekipe Civilne zaštite su od jučer na terenu i, zapravo, oslonili smo se na vlastite snage. Puno posla je pred nama, ima i odsječenih kuća, ali nastojat ćemo u što kraćem roku sve sanirati – rekao nam je Šabanović.

U ovom trenutku, dodao je, teško je iznositi procjene o materijalnoj šteti, ali je ona, sigurno, velika.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %