ŠTA NAM SAD SPREMAJU? UPOZORENJE IZ NJEMAČKE: Prijeti katastrofalni novi val koronavirusa…

0 0
--

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach upozorio je na “katastrofalan” novi val koronavirusa u Njemačkoj ako se prije jeseni ne dogovore dostatne mjere za suzbijanje COVID-a.

– Uđemo li u jesen kako smo sada, dakle bez zaštitnih maski, bez ičega, to bi značilo da će broj zaraženih oštro porasti, ali i da će odjeli intenzivne skrbi biti preopterećeni. U isto vrijeme i bolničko osoblje će biti bolesno, što će biti dodatno opterećenje za zdravstveni sustav. To je poput svijeće koja gori na dva kraja, rekao je Lauterbach za dpa tijekom posjeta Washingtonu.

Naglasio je kako su mjere potrebne i da to nije pitanje za raspravu. Nije htio ulaziti u to koje će mjere biti primijenjene rekavši da je to tema povjerljivih pregovora s ostalim ministarstvima, uključujući ministarstvo pravosuđa. Zakonska osnova sadašnjih ograničenja protiv koronavirusa u Njemačkoj istječe 23. augusta, a do tada vlada mora odlučiti o novim mjerama, rekao je Lauterbach.

Podsjetimo, gotovo tri miliona novih slučajeva COVID-a potvrđeno je prošle sedmice u europskoj regiji, što je činilo gotovo polovinu svih novih slučajeva u svijetu. Stope hospitalizacija su se udvostručile, a gotovo 3.000 ljudi umre od COVID-a svake sedmice. Regionalni direktor WHO-a za Europu Hans Kluge pozvao je sve zemlje da odmah poduzmu mjere kako bi izbjegle preopterećenje zdravstvenih sustava.

IZVOR: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %