SRBIJA BIJESNA: Kosovo preko Albanije nabavlja 50 tenkova, haubice i raketne bacače! Dosta su nam srbi zagorčavali život!

0 0

Vlasti u Prištini mjesecima pregovaraju sa njemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za  vojsku Kosova, a u fokusu im je i dopuna lakog artiljerijskog oružja i savremeno pješadijsko naoružanje čiji dobar deo Kosovo već posjeduje.

Kako prenose kosovski mediji Aljbin Kurti je odlučio da preko Albanije od inostranih dobavljača kupi 50 tenkova (Leopard 2), 10 haubica te 2 mobilna raketna lansera dugog dometa!

Ovo je potvrđeno nakon razgovora u Tirani sa Albanskim premijerom Edijem Ramom, a kosovski mediji se pozivaju na neimenovani izvor iz užeg tima Kurtija!

Izvor je također rekao da je Kurti tokom razgovora u Tirani rekao kako je Srbija dosta terorisala građane kosova te da srpski oklop više nikada neće kročiti na teritoriju Kosova!

Ova kupovina će znatno pojačati napadačke i odbrambene mogućnosti Kosovskih snaga sigurnosti a u budućnosti se planira kupovina i 5 napadačkih helikoptera preko NATO-a rekao je Kurti.

Vrijednost ove nabavke bit će oko 350 miliona eura a dodatna oprema će biti donacija za kosovske snage.

Kakav će na ovo biti odgovor Srbije ostaje da se vidi

izvor: BiHnews/kosovski mediji

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %