SRAMNI POTEZ SDA: U Sarajevu osvanuli sramotni plakati na kojima se Forto, Nikšić i Konaković porede s Abdićem

0 1

U glavnom gradu BiH danas su osvanuli, slobodno možemo reći sramotni plakati u kojima se pojedini predsjednici stranaka okupljenih unutar predizborne Osmorke, a sada Šestorke, uspoređuju sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Kako se može vidjeti na plakatima koji su postavljeni na više lokacija u gradu, autor ili više njih su pokušali na prilično neukusan način uputiti zamjerke ili nezadovoljstvo procesima koji se trenutno vode u formiranju vlasti na svim nivoima u BiH nakon oktobarskih izbora.

Na plakatima se nalaze predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a Nermin Nikšić i Naše Stranke Edin Forto. Ispod njihovih slika nalazi se slika ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Natpis na plakatu glasi: “Na koga djeca liče? Na babu!”. “Babo” u ovom slučaju predstavlja Fikreta Abdića, kojeg su tako zvali unutar tzv. “Autonomne pokrajine Zapadne Bosne”.

Bez obzira na zamjerke koje autor(i) ovih sramotnih plakata smatraju da imaju na rad pomenutih političkih partija i njihovih lidera, usporedba sa ratnim zločincem i izdajnikom ipak je dobrano preko svake mjere. Iz osmorke smatraju da iza ovih plakata stoje SDA botovi te da je u pitanju prljava SDA kampanja laži i diskreditacije.

izvor: klix.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %