ŠOKANTNO / Novalić na sjednici Doma naroda kupovao glasove delegata “Ide od klupe do klupe, govori cifre, govori milione, kupuje regije i pojedince”

0 0

Nevjerovatna situacija dogodila se prije samog glasanja o budžetu na sjednici Doma naroda. Nakon kraće pauze, za riječ se javio delegat Naroda i Pravde Elmedin Konaković i iznio u javnost šokantno saznanje da je premijer Federacije Fadil Novalić kupovao glasove delegata:

– Ovo je jedan od najkatastrofalnijih trenutaka u mojoj političkoj karijeri. Prisustvovali smo upravo, da ne kažem tešku riječ, finansijskom lobiranju premijera Novalića u ovoj sali, kako bi ono što on naziva historijskim bužetom prošlo. On se smijulji i priča dok delegat govori. Hoću da ostane zapisano u stenogram – gledali smo kako nudi novac delegatima Doma naroda da se podrži njegov nakaradni budžet. I slike su odavde izašle, ako je vama to normalno meni nije. Gledamo premijera Vlade Federacije od klupe do klupe, govori cifre, govori milione zastupnicima, kupuje regije, kupuje pojedince”, kazao je Konaković.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %