ŠOKANTNO – DA LI JE OVO ISTINA? Direktor OSE Osman Mehmedagić imao ljubavnicu, evo šta je ona sve otkrila o aferi “diploma”

1 0
Senada Busnov (27) iz Olova tvrdi bila u intimnoj vezi sa direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica i u svojoj ispovijesti ona navodi da je lider SDA Bakir Izetbegović tražio od ovog funkcionera da nabavi validnu diplomu.
Busnova u svom dopisu navodi da nakon dugogodišnjeg maltretiranja od strane Mehmedagića, želi sa sebe skinuti grižnju savjesti.
Napominje da je imala s njim ljubavnu vezu i intimne odnose u zadnje tri godine od kako je započeta “afera diploma”.
“Nakon dužeg vremena shvatila sam da me iskoristio i upropastio moj život. O aferi diploma ne bih nikada govorila da me nije nastavio ucjenjivati i maltretirati. O njegovim ucjenama ne bih sada da govorim te se nadam da ću imati priliku u budućnosti u okviru sudskog epiloga. Bila sam prisutna u više navrata slušajući telefonske razgovore i komentare Osmana Mehmedagića i pouzdano znam da se on ne bi nikada kandidovao za direktora OBA jer i sam zna da nema fakultetsku diplomu”, rekla je Busnov.
Ona zatim otkriva po čijem zahtjevu se Mehmedagić kandidovao na funkciju.
“Osman se kandidovao po zahtjevu njegovog pretpostavljenog i glavnog direktora obavještajne službe u BiH po nadimku ‘Žuti’ predsjednika SDA gospodina Bakira Izetbegovića Sjećam se kada je poništena Osmanova diploma u Banjaluci da je Predsjednik Bakir Izetbegović preko telefona i lično insistirao od Osmana Mehmedagića da se snađe i nabavi validnu diplomu. Saznala sam da diplomu koju je nekada Osman Mehmedagić imao u fajlu u OBA, bivši direktor OBA, Almir Džuvo nije priznao niti jednom OBA zaposleniku kupljene diplome od nekog fakulteta iz Novog Sada sa podružnicom u u Hercegovini”, navodi Senada Busnov.
 
“Nikad nije bio na predavanju”
Prema njezinim riječima Mehmedagić je nakon toga ostao bez diplome pa je prije imenovanja na dužnost direktora OBA dobio diplomu od Univerziteta za Poslovne Studije, Banjaluka, a da nije nikada otišao niti na jedno predavanje.
“Sve te poslove završavao je Muhamed Pekić, a njegova ljubavnica i moja prijateljica L.H i ja smo mu pomagale savjetima jer ni Muhamed nije završio fakultet u Travniku na validan način. Ja kako znam, ucjene i prijetnje prema Američkom Univerzitetu su započete 2018. godine kada je Muhamed Pekić preko Osmana Mehmedagića i Bisere Turković htjeli da zaposle Aminu Pekić, sestru Muhameda u Ministarstvo spoljnih poslova BiH. Tada je Muhamed bio kivan na Prcića koji nije htio da izda Amini Pekić diplomu bez svih završenih ispita na Američkom Univerzitetu u BiH. Tada Muhamed i Osman koristeći svoje ovlasti počinju da prate, podnose krivične prijave, i uhode vlasniku Američkog Univerziteta, Denisu Prciću koja je urodila plodom. Poslije bezbroj ucjena, prijetnji, inspekcija, medijskih naslova i pritisaka prema Američkom univerzitetu, uspjeli su dobiti nevalidnu diplomu Amini Pekić da bi se po tome zaposlila u Ministarstvu spoljnih poslovo BiH. U okviru njenog zapošljavanja pomogao je i Bakir Izetbegović, Bisera Tuković i Osman Mehmedagić”, navodi”, tvrdi Senada Busnov  u svojoj ispovijesti.
 
Šta je obećano Prciću?
Dalje, ona navodi da kada je poništena diploma Osmana Mehmedagića na Univerzitetu za Poslovne studije u Banjaluci, da joj je L. H prva prenijela da su Muhamed Pekić i Osman Mehmedagić zvali ljude iz Američkog univerziteta da im pomogne da izda Osmanu diplomu.
Kaže da joj je to i sam Osman potvrdio.
“Imajući nadzorne mjere nad Denisom Prcićem i podnesene krivične prijave koje je Tužilaštvo KS sprovodilo protiv Američkog univerziteta u BiH, koje je Osman Mehmedagić podnosio protiv Američkog univerziteta radi ne zakonitog rada u Kantonu Sarajevo. Iskoristio se povoljni moment da Predsjednik Bakir Izetbegović zatraži sastanak sa Denisom Prcićem, dva dana nakon puštanja iz pritvora Premijera Fadila Novalića. Znam preko Osmana Mehmedagića da je predsjednik Bakir Izetbegović tražio od Denisa Prcića da podrži Osmana da mu izda diplomu i da mu je obećao registrovanje Američkog univerziteta u Kantonu Sarajevo jer ga je SDA kočila pri registraciji zadnjih trinaest godina, zgradu kampusa u Nedžarićima, 2,5 milion evra finansiranje od dionice auto puta Sarajevo – Beograd, finansiranje od strane Vlade Federacije, namjenske industrije FBiH i Kantona za nacionalnu sigurnosnu Akademiju i AUBiH”, navodi Senada,
Prema njezinim riječima  ništa od tih obećanja nije ispunjeno prema Prciću.
“Sve te poslove je trebao da odradi gospodin Asim Sarajlić i Fadil Novalić. Ja kako znam po telefonskim razgovorima Osmana Mehmedagića najveću glavobolju i bijes poslije sastanka sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem i Denisom Prcićem, su bili intenzivna viđanja i konsultovanja Denisa Prcića sa njegovim prijateljem Elvirom Čamdžićem bivšim šefom kabineta Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića, koji je ne dugo nakon više sastanaka sa Denisom poslije zajedničkog ručka Osmana Mehmedagića i Muhameda Pekića dobio teži moždani udar, gdje je jedva ostao živ sa teškim posljedicama” priča Senada.
“Izraelska tableta”
Kaže da je čula priče da su mu navodno ubacili “Izraelsku tabletu”koja mu je izazvala teži moždani udar jer je počeo da priča negativno i povjerljive informacije Bakira Izetbegovića.
“Sve se to zataskalo od strane Seke Izetbegović, direktorice UKC kao da je prirodno dobio moždani udar”, tvrdi Senada.
 
“Cikotić nije želio da potpiše Osmanovu diplomu”
“Nedugo nakon toga od kolegice L. H čula sam da će Američki univerzitet izdati retroaktivno diplomu Osmanu Mehmedagiću te da profesor Selmo Cikotić nije želio kao bivši dekan da potpiše Osmanovu ne validnu diplomu koju je proglasio državnom tajnom, a to mi je i Osman licno rekao. Takođe L. H mi je rekla da je njezin momak / šema Muhamed Pekić insistirao na tome da joj se priznaju neki predmeti sa Univerziteta u Sarajevu i da joj se izda diploma Američkog univerziteta što je tako i urađeno”, dodaje Senada Busnov.
Senada Busnov: Mehmedagić mi je prijetio
“Tokom istražnih radnji Tužilaštva BiH i tužioca Olega Čavke, Osman Mehmedagić se konstatno miješao i usmjeravao istragu te mi je dao matične knjige, njegov studentski fajl i elektronsku dokumentaciju Američkog univerziteta u BiH na čuvanje. Međutim nakon hapšenja Denisa Prcića i prijetnji koje sam dobijala od Osmana Mehmedagića pobjegla sam i sklonila se u Evropskoj uniju gdje trenutno živim ne legalno plašeći se za svoju sigurnost da se vratim u moju zemlju Bosnu i Hercegovinu. Oktobra 2021. godine vratila sam se u BiH na sedam dana te razgovarala sa studentima Američkog univerziteta, Karlom Karlušićem i Jasminom Memićem gdje sam im pokazala prijetnje koje sam redovno dobijala od Osmana Mehmedagića. Matične knjige i dokumentaciju sam vratila Osmanu Mehmedagiću”, napisala je Senada.
Nada se sudskom epilogu
Takođe nam je dostavila elektronsku dokumentaciju koju je kako kaže zadržala na svom eksternom hard disku. Dio te dokumentacije možete pogledati u galeriji na početku teksta.
“Ja znam da u Bosni i Hercegovini nikada nije bilo pravde i pravednosti u sudovima i tužilaštvu širom Bosne i Hercegovine ali se nadam poštenom državnom tužiocu da ustupim svu elektronsku dokumentaciju, prepiske moje i Osmana Mehmedagića, L.H i Muhameda Pekića u nadi da sve ovo dobije sudski epilog kako bi ja u budućnosti dobila mir i kako bi se mogla vratiti u svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu”, zaključila je Senada na kraju.
 
Magazin PRESS / ATV
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %