Šokantni potez dvije prevarantice / Naida i Aiša zarobile djevojku i tjerale je na prostituciju. Otele joj pasoš

0 0

Naida Mehanović i Aiša Ramić, koje su službenici SIPA-e uhapsili u okviru akcije “Tin” koja se odnosi na suzbijanje trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem na prostituciju, sumnjiče se i za protupravno lišenje slobode, otkriva portal “Avaza” od izvora bliskog istrazi. Kod Naide je, navodno, pronađen pasoš djevojke iz Mostara.

– Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (31.05.2023.godine) realizirali operativnu akciju „Tin“, u okviru koje su pretresli stambene i poslovne objekte i pokretne stvari na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo „Trgovina ljudima“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Predate u Tužilaštvo KS

Osobe koje su prethodnog dana lišene slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, predate su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – navedeno je iz SIPA-e.

Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom (identitet poznat redakciji “Avaza”) otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom. Izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %