ŠOKANTNA PRIČA IZ SRBIJE: Porodici iz Čačka ukrali cijelu kuću, policajci nisu mogli vjerovati šta se dogodilo

0 0

Ovo je priča za rubriku vjerovali ili ne. Porodici Stojanić, koja decenijama živi u Čačku, lopovi su ukrali, ali bukvalno, cijelu staru porodičnu kuću u selu Pranjani. Kako objašnjavaju za portal Nova.rs, na mjestu gdje je nekada bio objekat od 140 kvadrata ostalo je nešto cigli, dio jednog zida i stari šporet.

Rada Stojanić, koja dugi niz godina živi u gradu pored Morave, otišla je krajem aprila u Pranjane kako bi obilježila godišnjicu smrti svog svekra. Nakon što je obišla grobove najmilijih svratila je do stare porodične kuće u selu Pranjani, ali tamo nije zatekla apsolutno ništa.

Potom je pozvala svog sina i rekla mu da nema kuće, nakon čega se on šokirao.

„Zapitao sam je kako misli da nema kuće i pomislio da se srušila. Ona mi je rekla da se nije srušila nego da kuće jednostavno nema i da je ostala samo rupa u kojoj se nalaze njeni dijelovi”, priča za Nova.rs Danko Stojanić. Nakon toga je i on, sav u čudu, otišao u Pranjane. Prizor je bio zastrašujuć, jer nije bilo ničega. Prema njegovim riječima, sve je odnijeto.

“Dakle cigle, crijep, čitavo pokućstvo, kreveti, ormani, klupe, stolice, drvene grede. Ostao je šporet i na dijelu zida jedan prozor. Vjerujte da sam dugo plakao jer mi je bilo preteško vidjevši taj prizor”, objašnjava Danko, napominjući da je to bio stari objekat, ali ga vežu uspomene za njega.

Nakon toga, budući da je bio praznik, nastavlja on, otišao je sa komšijom u policijsku ispostavu u Pranjane, koja zbog praznika nije radila, a onda i u Policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu, kojem to selo teritorijalno pripada. Tamo ih je primila službena osoba i pitalo zašto su došli. Danko je odgovorio da mu je ukradena kuća.

“Čovjek me je, sav u čudu, pogledao i zapitao da li je opljačkana kuća. Odgovorio sam da nije, nego da je nestala sa lica zemlje. Počeo je da se smije, jer naprosto nije vjerovao”, nastavlja Danko. Poslije toga došao je inspektor i svi zajedno su se zaputili u Pranjane.

“Vidjevši da od kuće skoro ništa nije ostalo uputio mi je izvinjenje i istakao da se u svojoj višedecenijskoj karijeri nije susreo u sa ovakvim slučajem. Ispričao mi je da lopovi ordiniraju po selima, ali kradu rakiju, sušeno meso, kućne aparate. Bilo mu je nepojmljivo da je neko mogao da odnese čitavu kuću”, priča Danko.

Prema njegovim riječima, kuća jeste bila trošna i stara, te da u nju nije često dolazio, ali je bila velika i mogla se preurediti. Osnova joj je bila 12 puta 12 metara, sa podrumom i sušarom na spratu.

Nema predstavu kada je krađa mogla da se dogodi i ističe da su poslednji put majka i on u selo dolazili pre izbijanja korona epidemije. Navodi da marta 2020. nije išao sa majkom u selo. Danko napominje da ni komšije ništa nisu ni vidjele, ni čule, što mu izgleda nevjerovatno.

“Jedna komšinica, koja dolazi vikednom u selo kaže da je vidjela dva traktora kako odnose stvari, ali je pomislila da smo mi prodali kuću. Zbog toga nije ništa ni prijavljivala. Policija je utvrdila da postoje tragovi traktora sa donje strane kuće i da su očigledno probili voćnjak i tuda prošli, nisu vozili glavnim seoskim putem. Ja sam uradio šta sam mogao, nadležnima sam prijavio i mogu samo da čekam. Mislim da je nemoguće da se ovako nešto ne otkrije”, ističe Stojanić, napominjući da su lopovi bili veoma dobro organizovani. Da bi se sve to odnijelo, treba mnogo ljudi, to se ne može uraditi čak ni za nekoliko dana, zaključio je Danko za Nova.rs.

Porodica podvlači da ne može da precizira kada se krađa dogodila, imajući u vidu da više od dvije godine nisu išli u staru porodičnu kuću. Napominju, moglo se desiti i prije dva tri mjeseca, ali i prije godinu ili više.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--