SKANDALOZNA PRESUDA RAK-a: Hadžifejzović drakonski kažnjen zbog navodnog poziva na ubistvo Dodika!

0 0

Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila FACE TV zbog navodnih propusta u tri emisije Centralnog dnevnik, između ostalog i zbog navodnog poziva na ubistvo Milorada Dodika, saznaje “Slobodna Bosna”.

Rak je izrekao drakonsku kaznu FACE TV u iznosu od 15 hiljada KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznčajniji propust navodini poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS-a, Milorada Dodika.

Mada nije jasno i nedvosmisleno utvrđeno je li Hadžifejzović u spornoj izjavi kazao da Dodika treba “umiriti” ili “ubiti”, RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15 hiljada KM. Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku, i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju FACE TV mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti.

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijenih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitirale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine. Identičan snimak brutalne likvidacije emitirala je bijelinska TV ali i Javni servis RS-a. Bjeljinskoj televiziji RAK je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15 hiljdada KM, dok je za isti prekršaj, svojoj bivšoj kući RTRS-u, Milinović izrekao opomenu! Izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %