Skandalozan snimak: Monah u Manastiru Stanjevići zvoni “mrtvačka zvona” za Đukanovića

0 0

Na društvenim mrežama pojavio se snimak monaha Pavla Kondića na kojem, uz više neprimjerenih komentara, zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića, piše portal Vijesti.me.

Ovaj portal navodi se da je snimak nastao u Manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve.

– Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište historije, krvomutnik – govori Kondić na snimku, na šta jedan sveštenik odgovara: – Srećan mu put.

Snimak s mrakobjesnim ritualom pojavio se sinoć na društvenim mrežama.

Ovakav ili sličan obred je stran pravoslavnom hrišćanstvu. Slavljenje bilo čega s mrtvačkom zvonjavom nalikuje nekoj vrsti satanizma.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su kazali u odgovoru Portalu Vijesti da će Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona.

– Povodom samovoljnog i neprimjerenog postupka monaha Pavla u manastiru Stanjevići u izbornoj noći 2. aprila 2023. godine, Mitropolija crnogorsko-primorska osuđuje takav čin koji ni po čemu nije u skladu sa pravilima monaške službe i manastirskog života. Zbog očigledne zloupotrebe crkvenih zvona, pomenuti monah snosit će kanonsku odgovornost – navodi se u odgovoru MCP.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %