SKANDAL VIJEKA: Princ Čarls primio donaciju od milion funti od porodice Osame bin Ladena

0 0

Princ Čarls primio donaciju od milion funti od porodice Osame bin Ladena

Gardijan prenosi navode Sandej tajmsa da je budući engleski kralj prihvatio novac od Bakra bin Ladena, polubrata Osame bin Ladena, i njegovg brata Šafika.

Princ od Velsa (73) je rekao da je imao privatni sastanak sa Bakrom (76) u svojoj rezidenciji u Londonu 30. oktobra 2013. godine, dvije godine pošto su američke specijalne snage ubile Osamu bin Ladena na imanju nedaleko od Islamabada u Pakistanu, prema Sandej Tajmsu.

Iz Čarlsove rezidencije oštro osporavaju mnoge tvrdnje, navodeći da su odluku o prihvatanju donacije za Dobrotvorni fond princa od Velsa donijeli isključivo povjerioci.

Bakr i Šafik bin Laden su polubraća Osame, u srodstvu sa osnivačem Al Kaide preko svog oca Muhameda bin Avada bin Ladena, jemenskog milijardera.

Nema naznaka da su Bakr ili Šafik bin Laden finansirali ili bili umiješani u terorizam.

Prije mjesec dana u javnost je izašla informacija da je princ Čarls prihvatio tri miliona evra u kešu od bivšeg katarskog premijera, šeika Hamada bin Džasima između 2011. i 2015. godine.

Iz zvanične rezidencije princa Čarlsa i njegove supruge Kamile tada je navedeno da su donacije od šeika odmah proslijeđene u humanitarni fond princa i slijeđene su sve ispravne procedure.

BBC je u to vrijeme naveo da nije bilo nagoveštaja da su isplate bile nelegalne.

izvor: N1

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %