SKANDAL U SDA: Žene SDA Hadžići na tribinu dovele nekadašnju kandidatkinju Srpske demokratske stranke (SDS) da im održi predavanje

0 0

Sinoć je u sali Općinskog vijeća Hadžići održana tribina u organizaciji Žena SDA Hadžići.

Na tribini pod nazivom “ZAŠTO ŠUTIŠ? NISI SAMA! NISI KRIVA!” predavačice su bile Melisa Hasanović, šefica službe socijalne službe Općine Hadžići, te Daniela Četković Senić, članica Mreže, kako je navedeno na promotivnom plakatu.

Ono o čemu nisu vodili računa jeste da je jedna od predavačica zapravo bila kandidatkinja Srpske demokratske stranke (SDS) za odbornika Opštine Istočna Ilidža.

Daniela Četković bila je broj 28 na listi i jako aktivna na društvenim mrežama u toku kampanje. Pod sloganom “VRATIMO SRPSKU NARODU” zastupala je Četković stavove svoje stranke.

Podjetimo da je na svoju 20. godišnjicu upravo SDS dodijelila „Petrovdansku povelju“ haaškim optuženicima i osuđenicima Radovanu Karadžiću i Momčilu Krajišniku. SDS-ovo odlikovanje uručeno je Karadžićevoj supruzi Ljiljani Zelen-Karadžić i bratu Momčila Krajišnika – Mirku Krajišniku.

Također čelnici stranke iz koje dolazi predavačica “ŽENAMA SDA”, oštro su odbacili Zakon Visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, te već nekoliko mjeseci zajedno sa ostalim strankama iz RS-a bojkotuju rad institucija.

Ne bi bilo loše kada bi “ŽENE SDA” ubuduće prvo pročitale nešto o onima koje zovu da im drže predavanja.

(PRESS)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %