Skandal na cijepljenju u Austria Center Vienna: Nekoliko zaposlenika za novac krivotvorilo putovnice za cijepljenje za bogate osobe.

0 0

U Austria Center Vienna navodno je nekoliko zaposlenika za novac krivotvorilo putovnice za cijepljenje bogatih osoba. Policija je započela istragu.

Austria Center Vienna najveća je postaja za cijepljenje u Austriji. U punom kapacitetu može se obaviti do 30.000 cijepljenja dnevno. U vrijeme najvećih gužvi u sami procese je uključeno i do 600 zaposlenika. Udruga Samariterbund ima 90 kvalificiranih medicinskih sestara i 100 zaposlenika u administraciji. Najmanje dvoje od njih sada se terete za teška kaznena djela.

Riječ je o krivotvorenju potvrda o cijepljenju. Točnije, navodi se da su unosi u sustav i naljepnice u putovnicu za cijepljenje unošene bez obavljenog cijepljenja. “Nažalost, mora se pretpostaviti da je doza ispražnjena negdje drugdje”, kaže Stefanie Kurzweil, glasnogovornica Samariterbund.

Humanitarna organizacija je na svoj način istražila dva navodna krivotvoritelja. Optuženi su otpušteni i odmah prijavljeni. “Imamo politiku nulte tolerancije. Nemamo prostora za takve prekršaje”, rekla je Kurzweil. Glasnogovornica ne zna stoje li iza toga strukture, kako se priča. Policija je započela istragu.

“Za krivotvorenje isprava prijeti kazna zatvora do jedne godine. Obje strane moraju biti procesuirane”, kaže stručnjak za kazneno pravo Andreas Strobl.

Neki zaposlenici na procesu cijepljenja smatraju da se sve unaprijed trebalo dogovoriti. Onaj tko je želio da mu se potvrda o cijepljenju krivotvori točno je morao znati s kim razgovara i u koju kabinu otići. Dakle to je bila veća grupa ljudi koja je na tome i zaradila.

Kada bi osobe koje su se ‘došle’ cijepiti konačno ušle u kabinu za cijepljenje njima bi bila ovjerena potvrda o cijepljenju, ali ne bi primili cjepivo.

izvor: kroativ.at

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %