Sebijina socijala; haljina od 4 hiljade, patike skoro dvije hiljade i Mercedes od 200.000 KM

0 0
--

Bakir Izetbegović izjavio je na SDA tribini kako je Stranka demokratske akcije više socijal-demokratska od onih koji socijaldemokratiju nose u imenu.

Bakir Izetbegović vezu sa realnošću izgubio je davno i u toj pogubljenosti nedavno je izjavio kako je SDA socijal-demokratska stanka.

Socijalno znači ekonomski skromno i težnja jednakosti u socijalnom statusu i jednakosti u socijalnim odnosima, kako ekonomskim tako i svim ostalim.

Demokratija je vladavina svih, u kojoj svi imaju jednako pravo glasa i izaberu se za vladanje oni koji dobiju najviše glasova u fer i korektnoj utakmici. “Afera Asim” krunski je dokaz kako akcije u ovoj stranci nisu demokratske nego nešto totalno suprotno.

Kao što je luksuz i bahatost Sebije Izetbegović nešto totalno suprotno “socijali” od parkiranja skupcjenog Mercedesa na trotoaru prekoputa spomenika “Vječna vatra” , preko haljine od skoro 4.000 KM do pojavljivanja na tribinama SDA u patikama skupljim od 1.500 KM kada znamo da vrhunski kvalitet patika najskuplje cijene možemo kupiti za manje od 300 KM.

U nastavku prenosimo tekst sa portala normala.ba ;

Saobraćajni prekršaj kojeg je počekom nedjelje počinila Sebija Izebegović, direkorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kada je parikirala svoj automobil na trotoar u centru Sarajeva, otkrio je novost u “imovinskom kartonu” supruge predsjednika SDA: doktorica Sebija je obnovila svoj vozni park i to prestižnim automobilom, najnovijim modelom “Mercedesom Benz GLC 350d”. Cijena ovog automobila je oko 75 hiljada eura, a sa dodatnom opremom i desetak hiljada eura više. Direktorica Izetbegović je za saobraćajni prekršaj platila kaznu od 40 KM, piše Slobodna Bosna.

Njen suprug Bakir nedavno se na televiziji požalio da njegova porodica živi mnogo skromnije nego što se to u javnosti predstavlja i kazao kako dvije trećine svoje poslaničke plaće “daje narodu”, a preostalom trećinom vraća kredit. “U ovih šest mjeseci živim s nekih osam hiljada maraka sve skupa“, kazao je Izetbegović.

Gospođa Sebija Izetbegović je prije kupovine novog “ljubimca” godinama također vozila “Mercedes”, nešto starijeg tipa i godišta. Da je njen bivši automobil trošan i nereprezentativan moglo se zaključiti prije tri godine, kada je direktorica Izetbegović na privatno putovanje u Tuzlu koristila službeni automobil Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg je vozio službeni vozač njenog muža, čija pak supruga radi u KCUS-u. Ni ona, ni njen suprug nisu u tom vidjeli ništa neobično, niti nezakonito.

Inače, prije demokratskih izbora 1990. godine, bračni par Izetbegović je bio vlasnik “Zastave 101”, starudije kojom je sin Bakir vozio oca Aliju Izetbegovića na predizborne mitinge širom Bosne i Hercegovine. Neposredno prije rata Bakir Izetbegović se počastio najskromnijim automobilom tih godina, “gradskim autićem” “Marutijem” čija je cijena bila 5-6 hiljada maraka.

izvor: PRESS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %