SDA SE RASPADA! Da li je ovo kraj nekada najveće Bošnjačke političke stranke?

0 0

Nekada najveća bošnjačka stranka SDA (Stranka demokratske Akcije) postala je samo marginalna greška na političkoj sceni BiH. Neki od njenih nekada najvjernijih i najistaknutijih kadrova napustili su stranku uz komentar da je postala DJF – Društvo jedne familije!

Denis Zvizdić, Aljoša Čampara, Semir Efendić i drugi okrenuli su leđa stranci i napustili istu oko koje se posljednjih godinu i pol dana otkrivaju zastrašujuće afere. Afera respiratori, afera Diploma, afera nabavke, i druge samo su vrh ledenog brijega na kojem se njiše ova stranka.

Uvidjevši da se lideru stranke SDA Bakiru Izetbegoviću ruše sve kockice, te da je njegova familija blizu odlaska u zatvorske ćelije mnogi nekadašnji poslušnici su ga napustili i okrenuli mu leđa da ne bi završili na istom mjestu gdje će završiti i Bakir a i njegova supruga kada se otkrije sve.

Afere oko UKCS te ubijanje pacijenata respiratorima još više su ovu stranku srozali u očima BiH građana.

I na kraju se pitamo šta je još ostalo Bakiru?

Ostali su mu Facebook botovi i propagandisti poput Jasmina Mulahusića iz Luxemburga koji je hapšen u antiterorističkim akcijama Belgijske policije  zbog svog radikalnog djelovanja i trgovanja oružjem.

Isti Mulahusić preko svog mentora Osmice – Osmana Mehmedagića uzaludno pokušava diskreditirati sve one koji su protiv SDA, te u nebesa dignuti familiju koja već 25 godina vlada kao Nikolaj Čaušesku i njegova supruga Elena.

Koliko je daleko potonula ova stranka i njen lider govori to da se nikada nije oglasio na gnusne laži i montirane fotografije koje Mulahusić objavljuje na svom Facebook profilu blateći Muriza Memića i njegovu kćerku Arijanu koji traže istinu za svog ubijenog sina i brata Dženana.  I zaista vrijedi ona stara da je familija Izetbegović spremna gaziti i preko mrtvih da bi došla do sopstvenog cilja da bude apsulutni monarhijski vladar bošnjačkog naroda.

Sve to se održava na vlasti konstatnim prepadanjem građana federacije rečenicama da će Bošnjački narod nestati ako SDA propadne te da će nas tobože neko opet ubijati ako Bakir ode. E to nije tako i to Bakir sam zna ali isto tako zna da na istu foru nacionalizma i straha vlada 25 godina te da može tako i dalje vladati jer mozak prosječnog SDA glasača nije navikao na bolje.

Da li ćete dopustiti da vas i dalje truju lažima i prave ovcama ostaje da se vidi na narednim izborima.

Do tada neka nam je viša sila svima na pomoći.

Izvor: BiHnews. info

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %