SDA-ovac Nail Jusić zaprijetio likvidacijom novinaru, sinu borca Armije RBiH Osmanu Merdanoviću

0 0
--

Kako tvrdi Osman Merdanović iz Živinica, sin borca Armije BiH, Predsjedavajući GV Živinice prijetio mu je likvidacijom. Nakon što je Merdanović kao urednik novinske facebook stranice “Kanal 21” objavio niz afera u Živinicama, na njega se obrušio živinički tajkun Nail Jusić.

Osman Merdanović je bio direktna žrtva jednog od namještenih konkursa u DZ Živinice , u kojem je ostvario 5 mjesto, a primala su se 4 medicinska tehničara.

Obzirom da Merdanović smatra da je tada očigledno oštećen i uskraćen za posao za koji je konkurisao , kreće medijski obračun sa Jusićem , koji dovodi do toga da nu Jusić prijeti smrću – piše Crna-Hronika.

Objavu Kanala 21 prenosimo u cijelosti:

Lokalni vlastodržac Jusić osilio se do te mjere da otvoreno prijeti smrću, sumnja se da smjenjuje nepodobne, da namješta konkurse, zastrašuje, zapošljava svoje bližnje i bližnje svojih poltrona sa sumnjivim diplomama u javne ustanove.

Predsjedavajući GV Nail Jusić umislio je da neistomišljenicima slobodno može reći da idu za Njemačku tražiti posao, jer u državi za koju su se naši očevi borili, dok je on po lokalnim kafanama pjevao, nema mjesta.

Kada Vam direktno zaprijeti smrću jer dobro pamtite nanesenu nepravdu kao žrtva jednog od namještenih konkursa i publikujete javnosti mnogobrojne afere od kojih brojni građani proživljavaju traume, onda je vrijeme za ozbiljnije javne nastupe i pravne procese koji slijede.

Naime, vidno iznerviran istinitim medijskim naslovima i brojnim aferama koje prate njega i njemu bliske saradnike, a koje smo publikovali građanima Živinica, Predsjedavajući GV Živinice nakon niza prijetnji koje je kontinuirano slao preko posrednika, odvažio se da uputi i direktnu prijetnu smrću licem u lice.

Uposlenici MUP-a TK, policijske stanice Živinice uzeli su izjavu od Jusića, a Predsjedavajući je hrabro demantovao prijetnju smrću.

Hrabro baš kao što je hrabro pjevajući po lokalnim kafanama za vrijeme agresije na RBiH izlažirao RVI status.

Nakon niza pokušaja zastrašivanja, zbog medijskih natpisa Kanala 21 o njegovim retrogradnim politikama i destrukcijama živiničkog društva u cjelini, poduzeli smo adekvatne procese protiv Predsjedavajućeg GV Živinice i na višim nivoima.

Ubrzo nakom prijetnje smrću zatražili smo medicinsku pomoć i naravno pomoć psihologa. 🙂

Gle, čuda !
Trenutno se provodi konkurs za psihologa u JZU Dom zdravlja Živinice, s sumnja se da je upravo za sina Predsjedavajućeg GV Živinice

Svakako da ćemo potražiti stručnu pomoć novopečenog psihologa.

Hronologija nasilja istaknutog nasilnika Naila Jusića ❗️

Prvi nalet nezadovoljstva uslijedio je čak 2015 godine kada su uposlenici Doma zdravlja Živinice uputili pismo javnosti u kojem naglašavaju da je u posljednjih nekoliko godina u tu ustanovu nezakonito zaposleno oko 70 osoba.

U pismu se tvrdi da se, uglavnom, zapošljava bliža i dalja rodbina aktuelnih političkih lica u Živinicama, članova Općinskog vijeća i sl, među kojima ističu Naila Jusića, tzv. „kafanskog borca“ i „lažnog RVI “ kao rukovodioca „male grupice oko njega.“

Osim manipulacije državne institucije u svrhu ličnih interesa Jusić je, kako navodi javni dopis uposlenika, predao falsifikovano uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka kada je bio imenovan za predsjednika upravnog odbora Doma Zdravlja Živinice.

Dom zdravlja Živinice već duži niz godina prati afera za aferom, a glavni akter događaja uvijek je bio Nail Jusić, što je na kraju direktno uticalo kako na uposlenike tako i na sam kvalitet mediciniskih usluga građanim Živinica.

Nail Jusić, već okarakterisan kao „poznati nasilnik“ od strane uposlenika DZ, po drugi put učestvuje u fizičkom obračunu nakon što je, samo par godina ranije, nasilno uznemiravao ekipu FTV-a, te tako izgubio status ratnog vojnog invalida (RVI).

Shodno istaknutim događajima lahko je zaključiti da se, uz uobičajena predizborna obećanja od Naila Jusića, po redovnom rasporedu očekuje i dobro prepoznatljivi nepotizam, neodgovornost i katastrofalno loše rukovodstvo koje, kako vidimo iz priloženog, ide rame uz rame sa ugrožavanjem sigurnosti građana Živinica.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %