SDA GUBI SVE: Postignut dogovor o raspodjeli 36 pozicija, Osmorci pripalo 12, dobit će direktora OSA-e i DKPTBiH, kome pripada UIO BiH

0 0
--

Sastanak koalicionih partnera na državnom nivou održan je danas u Istočnom Sarajevu, a prisustvovali su predsjednici stranaka i budući ministri u Vijeću ministara.

Tema sastanka, između ostalog, bila su rješenja koja se odnose na direktorske pozicije, o čemu je “Avaz” ranije pisao. HDZ je insistirao da se sve imenuje u paketu. Upražnjeno je, kako nam je potvrđeno 36 pozicija i dogovorena je već raspodjela svih.

“Avaz” saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 – 12 – 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija – 14. Sada je to vraćeno.

Prema informacijama “Avaza”, već je dogovoreno 99 posto pozicija. Ostali su još mali detalji. Osmorka će dobiti, kako smo pisali OSA-u i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te određene zamjeničke policijske pozicije i direktore brojnih drugih agencija.

Osmorka će dobiti i Reformu javne uprave. SNSD-e je u pregovorima, kako nam je rečeno, bio vrlo korektan.

Za sada je jedino nedoumica ko će dobiti Upravu za indirektno oporezivanje. Ovu poziciju želi SNSD-e.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %