SANJA VULIĆ IZVRIJEĐALA KOGA JE STIGLA: “Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt…”

0 0
--

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić kazala je da “postoji stručni naziv za jučerašnji nastup Christiana Schmidta, ali je sigurna da je i njemu postalo jasno što znači lažni bošnjački zagrljaj pa je zato onako nervozan”.

“Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt shvatio da su ga jednoumljem i mržnjom doveli u bezizlaznu situaciju, brutalno ih vrijeđa”, rekla je Vulićeva i dodala da je dijalog u BiH između lidera tri naroda prijeko potreban, a da neustavne naredbe i nametanja od turiste u BiH Schmidta vode u sunovrat, nikako ka dijalogu, prenosi Srna.
Ona je rekla da je “njemački turista u Sarajevu Christian Schmidt đonom krenuo na Srbe čim je kročio na tlo zajednice gdje žive tri naroda u dva entiteta”.

“Tražio je saveznike u SDA i Bošnjacima, infiltriranim iz SDA u OHR i druge kancelarije međunarodnih zajednica, a nije mario za upozorenja dobro upućenih da je izvjesna dama iz SDA zavela Valentina Inzka i da su, zapravo, sve odluke koje je on donio isključivo kreacija SDA”, rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da su “Srbi čestit, ponosit i iskren narod i nema osnova da se Schmidt vrijeđa kada mu otvoreno kažu da je on turista, jer ga Vijeće sigurnosti nije potvrdio, i da kao takav ne može imati veća prava u odnosu na bilo koje druge turiste”.

Vulićeva je dodala da javnost još čeka odgovor Službe za poslove sa strancima o statusu Christiana Schmidta u BiH.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %