Salo Zildžić prijeti: Ako SDA ne bude u vlasti, mogući su protesti, blokade i…

0 0

Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović između redova je zaprijetio “reakcijom naroda” ukoliko se SDA pokuša izbaciti iz vlasti

U novijoj historiji BiH teško da je zabilježeno da se neko tako teško nosi s porazom kao Stranka demokratska akcije (SDA).

Nakon što su njihove botovske brigade povezane s porodičnom obavještajnom službom mjesecima stvarale narativ da silazak SDA s vlasti znači maltene i nestanak Bošnjaka i BiH, a protagoniste stranaka osmorke izjednačavali sa Fikretom Abdićem, te čak i otvoreno prijetili pobunom i nasiljem, retoriku botova sada otvoreno počinju primjenjivati i neki od najistaknutijih članova SDA.

Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović između redova je zaprijetio “reakcijom naroda” ukoliko se SDA pokuša izbaciti iz vlasti, a sada je gostujući u jutarnjem programu BHT-a prijetnju ponovio i zastupnik u Parlamentu FBiH Salko Zildžić.

Podsjetimo, na državnom nivou već je dogovoreno formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH bez učešća SDA, dok je izborom novih rukovodstava Predstavničkog doma i Doma naroda u Parlamentu FBiH potvrđena nova većina bez ove stranke.

Da li će SDA zaista biti spremna izazivati haos i udariti na demorkatiju u ovoj zemlji kako bi pokušala silom ostati vlast, znat ćemo vrlo brzo.

No javnost i ostale stranke moraju biti na sve scenarije spremni, s obzirom da je za SDA opstanak na vlasti očigledno pitanje života i smrti.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %