SADA JE SVE JASNO: Bakir Izetbegović u zagrljaju pozirao sa svojim radikalnim facebook jurišnikom Mulahusićem

0 0

Lider SDA slikao se s luksemburškim radikalom koji je dovođen u vezu s terorističkim grupama, a u septembru je uhapšen u BiH, Mulahusić objavio fotografiju i s premijerom Fadilom Novalićem

Tokom svoje turneje po dijaspori,Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, iskoristio je priliku da se uslika s jednim od svojih najvjernijih poštovalaca i promotora, Jasminom Mulahusićem, radikalnim botom iz Luksemburga.

Uhapšen u septembru

“A sada ide hit”, napisao je Mulahusić na svom Facebook profilu, ponosno pokazujući zajedničku fotografiju sa svojim političkim mentorom.

Podsjetimo, Bakirov prijatelj Mulahusić u septembru ove godine uhapšen je na graničnom prijelazu kod Bosanskog Broda. Mulahusić se u našoj zemlji tereti za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Sud Bosne i Hercegovine ubrzo je po hapšenju donio odluku da se Jasmina Mulahusića pusti da se brani sa slobode, a nisu mu određene ni mjere zabrane, iako je Tužilaštvo BiH tražilo da se Mulahusiću odredi pritvor.

Mulahusić vodi desetine profila na društvenim mrežama preko kojih iz dana u dan plasira jezik mržnje, vjerski fundamentalizam i etnički šovinizam, najbrutalnije vrijeđa sve kritičare i protivnike Bakira Izetbegovića i SDA, otvoreno pišući laži o njima te kreirajući fotomontaže i videa preko kojih im crta mete na čelo, označavajući ih izdajnicima i stranim plaćenicima.

Pored gotovo svakodnevnog jezika mržnje, Mulahusić je svojevremeno dovođen i u vezu s terorističkim grupama.
Veza s terorizmom

Ime radikalnog SDA-ovog internet -jurišnika Jasmina Mulahusića rodom iz Zavidovića, nalazi se u izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

– Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996.

Mulahusić je svojevremeno bio i procesuiran zbog umiješanosti u teroristički napad, kada je grupa s kojom je bio povezan bacila bombu na policajce, nakon što su prethodno bili istraživani radi veza s međunarodnim terorizmom i potencijalnim pripremanjem napada.

Da je Mulahusić direktno povezan sa SDA i njenim kadrovima, od kojih dobija upute i smjernice za djelovanje, javna je tajna u Bosni i Hercegovini. Lider Naroda i pravde Elmedin Konakovi,ć Mulahusića je i otvoreno naveo kao saradnika Bakirovog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Posljednja fotografija čini se da otklanja i posljednje sumnje ko je zapravo stvarni šef radikalnog SDA-ovog jurišnika iz dijaspore.

Poput njegovog šefa, Fadil se tokom dijasporeske turneje slikao s radikalnim jurišnikom Mulahusićem.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %