Š0K NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI! Voditeljka najavljuje Treći svjetski rat: Posle Ukrajine dolazi red na NATO – VIDEO

0 0

Jedna od najuticajnijih voditeljki ruske televizije ukazuje na moguću promenu politike ove zemlje i dalje ”demilitarizovanje” čitavog NATO-a.

– Možda je vrijeme da se prizna da se ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini završila u smislu da je počeo pravi rat, štaviše, Treći svjetski rat. Prinuđeni smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu već i cio NATO, rekla je Olga Skabejeva u jednoj od najpopularnijih emisija ”60 minuta” na ruskoj televiziji.

Ovaj snimak je na svom Tviter nalogu šerovao novinar BBC monitoringa:

Olga Skabejeva je poznata i kao ”glavni propagandista”, ”specijalna jedinica” ruske državne televizije i ”gvozdena dama Putinove televizije”.

Posljednjih mjeseci dala je niz oštrih izjava, uključujući izbijanje Trećeg svjetskog rata i potrebu da se bombarduje Kijev.

Skabejeva je, zajedno sa suprugom Jevgenijem Popovom, godinama vodila politički tok-šou “60 minuta” na Rusiji-1, i ima dugu istoriju u ruskim medijima kao “šovinističke, patriotske, provladine figure”.

Prema riječima profesorke novinarstva Sare Outs, voditeljka predstavlja sam glas Vladimira Putina.

– Ovaj trenutak kada govori o Trećem svjetkom ratu pokazuje promjenu u državnoj retorici, jer je ona glasnogovornik države. Sve što ona kaže odražava zvaničnu riječ Kremlja, rekla je.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu BiHnews prenijete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno provjeravamo.

Kurir.rs/Večernji.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %