Ruske snage postavile dvostruku liniju obrane u regiji Zaporožje: Tvrde da se okupilo 40 tisuća ukrajinskih vojnika

0 0

Ruske snage pripremile su duboko ešaloniranu obranu u regiji Zaporožje i vojska je spremna odbiti potencijalnu ukrajinsku protuofenzivu, rekao je u danas proruski vršitelj dužnosti guvernera Jevgenij Balicki. “Spremamo se za ovo ukrajinsku protuofenzivu i imamo prilično jaku dvostruku liniju obrane. Vojska je izvijestila da je spremna”, rekao je za televiziju Rusija 24.

“Pratimo opskrbu vojske i pomažemo u održavanju zaliha”, precizirao je Balicki. Prema njemu, okupilo oko 40 000 ukrajinskih vojnika u blizini mjesta Prišib u dijelu regije Zaporožje koji je pod kontrolom Kijeva. U Ukrajini ima nekoliko mjesta koje se tako nazivaju, no Prišib u regiji Zaporožje nalazi se južno od mjesta Vasiljivka, južno od samog grada Zaporožje, relativno blizu nuklearke Zaporožje i južno od jezera/rezervoara Kahovka u kojem je voda Dnjepra. Sama rijeka Dnjepar dijeli rusku i ukrajinsku vojsku u regiji Zaporožje od kada se ruska vojska povukla iz Hersona. U istočnom dijelu regije Zaporožje, vode se žestoke bitke oko Vuhledara.

U ponedjeljak je Vladimir Rogov, predsjednik pokreta “Mi smo zajedno s Rusijom”, rekao da je ukrajinska vojska pojačala svoju borbenu skupinu u području Zaporožja na više od 30 000-32 000 vojnika kako bi se prebacila na aktivnije operacije.

izvor: geopolitika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %